Suomalainen kasvuyritys Supermetrics kasvatti liikevaihtonsa vuodessa 2,2 miljoonasta 6,2 miljoonaan euroon. samalla yrityksen liikevoitto nelinkertaistui 0,6 miljoonasta eurosta 2,3 miljoonaan euroon.

Etenkin markkinoijien keskuudessa suosittu Supermetrics on kuluneen kevään aikana palkannut yli 20 uutta työntekijää Helsinkiin ja muuttanut kokonaan uusiin, varta vasten remontoituihin toimitiloihin Helsingin keskustassa.

Yritys on lisäksi avannut toimiston Liettuaan. Tavoitteena on tänä vuonna tuplata henkilöstön määrä ja avata toimisto myös New Yorkiin vuoden loppuun mennessä.

Supermetrics on vuonna 2013 perustettu startup, joka auttaa firmoja seuraamaan eri alustoilla tapahtuvaa markkinointiaan.

Supermetrics on työkalu, jonka avulla eri kanavista kertyvä markkinointidata saadaan helposti yhdistettyä esimerkiksi Google Data Studioon, Google Sheetsiin tai Microsoft Exceliin.

Tänä keväänä Supermetrics lanseerasi myös koodittoman datavarastoratkaisun BigQuery lle yhdessä Google n kanssa. Käyttäjiä on yli 400 000 ympäri maailmaa ja asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa BBC, iProspect, Dyson, and Nestlé.

Supermetricsin perustajan ja toimitusjohtajan Mikael Thuneberg in mukaan vahvan kasvun ja menestyksen takana on ennen kaikkea hyvä tuote, jota asiakkaat haluavat käyttää.

"Koko ajan kasvavan datamäärän sujuva analysointi ja raportointi edellyttää entistä parempia ja käyttäjäystävällisempiä työkaluja. Supermetrics tekee datan yhdistämisen, analysoinnin ja raportoinnin todella helpoksi, ja auttaa siten yrityksiä hyödyntämään keräämäänsä tietoa paremmin. Myös pitkäaikainen yhteistyö Google n kanssa on ollut kasvun tukena", sanoo Mikael Thuneberg.

Thunebergin mukaan Supermetricsin tuotteillemme tulee joka kuukausi 10 000 uutta koekäyttäjää, joista tietty prosenttiosuus konvertoituu maksaviksi käyttäjiksi.

"Meillä on siis jatkuva hyvä virta uutta asiakaskuntaa. Jossain määrin saamme toki myytyä olemassa olevalle asiakaskunnalle lisää, mutta kasvu tulee pääasiassa uusien käyttäjien kautta", Thuneberg kertoo M&M:lle.

Kasvua selittää Thunebergin mukaan myös yrityksen vuoden aikana käynnistämä myyntitiimi. Aikaisemmin käytössä on ollut verkkosivujen kautta toimiva täysin itsepalveluun perustuva malli, jossa ihmiset ottavat käyttöönsä koeversion tuotteesta ja ostavat sen luottokortilla, mikäli pitävät tuotteesta.

"Nyt vuoden aikana meillä on aloittanut vähän yli kymmenen myyjää, jotka yrittävät saada koekäytössä olevia asiakkaita ostamaan tuotteen sekä neuvotella isompia diilejä myös muiden asiakkaiden kanssa."

Uudet toimitilat ja avaus Yhdysvalloissa

Yrityksen uudet, täysin remontoidut toimitilat sijaitsevat Helsingin keskustan Kaivopihan yhteydessä olevan Kaivotalon ylimmässä kerroksessa. Toimitilat kattavat 800 neliötä ja Thunebergin mukaan laajentumissuunnitelmia talon sisällä on jo pöydällä.

Uudesta toimistosta löytyy muun muassa oluthanat, elokuvateatteri, sauna ja koko rakennusta kiertävä kattoterassi.

Liettuaan avattu uusi tuotekehitystoimisto sijaitsee puolestaan maan pääkaupungissa Vilnassa ja työllistää tällä hetkellä kaksi ihmistä.

"Tarkoitus on laajentaa Liettuan toimistoa aggressiivisesti lähikuukausina. Sieltä pitäisi löytyä koodareita, joita Suomesta ei oikein löydy. Tämä on meidän toiveemme."

Supermetrics suunnittelee myös loppuvuodesta ensimmäisen myyntitoimiston Yhdysvalloissa.

"Siellä New York on aika todennäköinen vaihtoehto. Jos tämä hanke sujuu hyvin, laajennamme varmasti myös useampaan maahan ensi vuoden aikana", sanoo Thuneberg.

Syksyllä 2017 OpenOcean Capital -pääomasijoitusyhtiö sijoitti Supermetricsiin 3,5 miljoonaa. Hyvän kannattavuuden vuoksi lisärahoitukselle ei ole ollut tarvetta, mutta yhtiö on poiminut mukaan useita piensijoittajia kasvustrategiaa tukemaan.

Uusimmat sijoittajat ovat teknologiayhtiö Qlik in pitkäaikainen toimitusjohtaja Lars Björk, Nielsen in tuotejohtaja Andrew Somosi sekä pääomasijoitusyhtiö Pharus NY.

"Supermetrics on yrityksenä todella mielenkiintoisella alueella. Dataa kerätään paljon, mutta sen hyödyntämisessä on suuria haasteita. Supermetrics vastaa juuri tähän tarpeeseen. Olen todella iloinen päästessäni mukaan tiimiin tukemaan Supermetricsin kasvua", toteaa Lars Björk tiedotteessa.

Liikevaihtokehitys näyttää Mikael Thunebergin mukaan tällä hetkellä erittäin hyvältä.

"Nykyisen kasvuvauhdin perusteella voisimme yltää 15 miljoonan euron liikevaihtoon tänä vuonna. Meidän voittoprosenttimme on ollut 35 prosentin luokkaa. Tällä liikevaihtokehityksellä liikevoitto olisi päätymässä noin viiden miljoonan euron tuntumaan."

Supermetricsin henkilöstön määrä tällä hetkellä on noin 50. Muutaman uuden työntekijän rekrytointisopimus on jo lyöty lukkoon ja yritys katsoo Thunebergin mukaan jatkuvasti uusien osaajien suuntaan.