Ranskalais-suomalais-norjalaisen Poron vuosi -elokuvan kuvaukset alkavat Lapissa. Asiasta tiedottaa House of Lapland, jonka yhtenä tehtävänä on houkutella ulkomaisia tuotantoja Lappiin. Markkinointitalo toimii myös tuotannon yhteistyökumppanina Lapissa.

House of Laplandin mukaan elokuvatuotannon suorien taloudellisten vaikutusten arvioidaan olevan satojatuhansia euroja.

Elokuva on suomalaisen MRP Matila Röhr Productions in, ranskalaisen Borsalino Productions in ja norjalaisen Film Farms in yhteistuotanto. Koko perheen eläinsatu Poron vuosi tähtää kansainväliseen levitykseen ja se kuvataan pääosin Suomen Lapissa. Elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan Ranskassa ja Suomessa jouluna 2018.

"Lappi kuvauslokaationa on todella ainutlaatuisen kaunis ja monille vielä aivan tuntematon paikka Euroopan pohjoisella laidalla. Erämaat ovat suuret mutta palveluita löytyy kaikkien tarpeisiin", elokuvan ranskalainen tuottaja Laurent Baudens kertoo tiedotteessa.

House of Laplandin elokuvakomissaari Anna Niemelä iloitsee projektin saamisesta Lappiin.

"Tulemme tekemään tuotannon kanssa tiivistä yhteistyötä markkinoinnissa ja viestinnässä", Niemelä sanoo. "Odotukset elokuvan suhteen ovat todella korkealla."

Elokuvan rahoitus tulee pääosin Ranskasta ja osa Norjasta. MRP Matila Röhr Productions hoitaa viidenneksen rahoitusosuudesta. Suomen elokuvasäätiö ja Yle tukevat hanketta. Lisäksi se on saanut TEKESin hallinnoimaa av-alan kannustinrahaa.