Kuusi suomalaista yritystä on valittu World Economic Forumin vuosikokouksessa Davosissa julkaistulle maailman vastuullisimpien yritysten listalle. Asiasta uutisoi muun muassa talouslehti Forbes.

Global 100 -listan yrityksiä arvioidaan erilaisilla ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon mittareilla. Listan on koonnut kanadalainen tutkimusyritys Corporate Knights.

Tänä vuonna 100 maailman vastuullisimman yrityksen joukkoon on yltänyt kuusi suomalaista yritystä.

Korkeimmalle suomalaisista sijoittuu öljynjalostus- ja markkinointiyhtiö Neste, joka on listalla kolmantena.

Neste ylsi kolmen kärkeen listalla kolmantena vuotena peräkkäin. Vuonna 2018 Neste oli listauksessa toinen ja viime vuonna kolmas.

Kolmen kärjen täydentävät tanskalaisyritykset Ørsted sekä Chr. Hansen.

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker kertoo yhtiön olevan erittäin iloinen asemasta maailman vastuullisimpien yritysten joukossa.

Hän muistuttaa, että sijoitusta ei voi pitää itsestäänselvyytenä, sillä kaikki maailman huippuyritykset pyrkivät jatkuvasti kehittämään toimintaansa entistä vastuullisemmaksi.

”Sijoituksemme osoittaa, että Neste on onnistunut jatkamaan vastuullisuuskehitystä oikeaan suuntaan ja että henkilöstömme työskentelee motivoituneesti elinvoimaisemman planeetan luomiseksi lapsillemme”, toteaa Vanacker tiedotteessa.

Viisi muuta listalle yltänyttä suomalaisyritystä ovat teknologiayritys Outotec (18.), metsäteollisuusyhtiö UPM-Kymmene (24.), hissejä, ovia ja liukuportaita valmistava Kone (32.), prosessiteollisuusalan yhtiö Metso (66.), ja kaupan alan yritys Kesko (99.).

Eurooppalaiset ja pohjoismaalaiset yritykset ovat vastuullisuudessa selvityksen mukaan huippuluokkaa.

Peräti 49 maailman sadasta vastuullisimmasta yrityksestä tulee listauksen mukaan Euroopasta ja 15 Pohjoismaista.

Corporate Knights on julkistanut maailman vastuullisimpien yrityksen listauksen vuodesta 2005 lähtien.