Suoratoistopalvelut

Jori Virtanen 23.1. 14:57

Mainokset saattaisivat viedä Netflixiltä puolet tilaajista

Netflix

Eräässä tutkimusessa havaittiin myös, että mainoksia näyttävien palveluiden katsojamäärät ovat laskeneet.

Netflix on kokeillut palvelussaan pienimuotoista mainontaa suosittelemalla muuta sisältöä kesken sarjaputken, eli mainostanut muita ohjelmiaan jaksojen välillä. Jos se intoutuisi mainostamaan laajemminkin, tutkimuksen mukaan se ajaisi ihmiset Netflixin parista kookkaina parvina.

Net Imperative kertoo, että Iso-Britanniassa 57 prosenttia käyttäjistä lopettaisi Netflix-tilauksensa, mikäli palvelu ottaisi mainokset käyttöön.

Vaikka Netflix pudottaisi hintojaan, 42 prosenttia tilaajista lähtisi silti lätkimään.

Audience Projectin tekemässä tutkimusessa havaittiin myös, että mainoksia näyttävien palveluiden kuten YouTuben, ITV:n ja All4:n katsojamäärät ovat laskeneet.

Diffusion Groupin joulukuussa tekemä tutkimus puolestaan havaitsi, että tilausten hintojen nouseminen edes dollarilla saisi ison määrän käyttäjistä harkitsemaan tilauksen lopettamista. Tammikuun alussa Netflix ilmoitti nostavansa hintoja, joten tutkimukseen vastanneiden käyttäjien vakaumusta koetellaan tuota pikaa.

Audience Projectin mukaan suoratoisto on edelleen kasvussa, etenkin nuorten keskuudessa. 63 prosenttia 15–25-vuotiaista nauttii viihdettä suoratoistona, kun taas television ääressä viihtyy 65 prosenttia. Osalle nuorista kelpaavat siis molemmat, mutta ääripäitäkin löytyy.

Netflixin osuus suoratoistomarkkinoista on suuri. Britanniassa se on kaapannut jo 70 prosentin osuuden, ja niin USA:ssa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa kuin Norjassakin se on ykkönen.

Suomessa Netflix häviää edelleen Ylelle.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö