Häh?

Mainosmies kun tulee tiettyyn ikään, hän tuntuu tarvitsevan jotain, mihin hurahtaa. McCannin toimitusjohtaja Petteri Lillberg ja Wörksin copywriter Mikko Airas ovat alkaneet loikkia miesten nykytanssiryhmässä.

Mikä juttu tämä oikein on, Petteri Lillberg?

Loviisa on aktiivinen tanssikaupunki. Loviisa Open Dance Company perustettiin 2011. Tämä miesten ryhmä on toiminut viime keväästä. Se syntyi kun yksi innostui tanssista ja puhui asiasta eteenpäin. Minut mukaan houkutteli Wörksin Mikko Airas, jolla on tanssitaustaakin. Miehet ovat iältään parikymppisistä kuusikymppisiin. Ohjaajaksi löytyi Italian Milanosta Suomeen muuttanut ammattikoreografi Beniamino Borghi.

Miksi tykkäätte tästä?

Kyse ei ole mistään Full Monty -touhusta vaan taidetanssista ja fyysisestä teatterista. Tanssissa on hankalaa ja siinä joutuu haastamaan itseään. Olen enemmän laiska lukutoukka, joten olen löytänyt uusia puolia itsestäni sekä ruumiillisen minäni. Tämä on syvällistä ja hauskaa. Olen myös laihtunut kahdeksan kiloa lyhyessä ajassa.

Olette tekemässä nyt tunnin pituista tanssiesitystä. Mistä siinä on kyse?

Teema on häpeän rajat. Olemme aikuisia miehiä, jotka jo alkavat tuntea itsensä. Käsittelemme vanhenemista, isä-poika-suhdetta, millaisia odotuksia mieheyteen liittyy, kropan muuttumista sekä miestenvälistä fyysistä kontaktia, missä ei ole mitään homoeroottista.

Hävettääkö?

Ei hävetä yhtään. Innoittajamme Sami Saikkonen on sanonut, että häpeän rajaa voi siirtää. Tässä raja on siirtynyt ja vähentynyt ylipäätään. Olen ylpeä!

Teillä on jo promovideo, pressikuvat ja keikka buukattu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille ensi kesänä. Lähtikö tämä nyt vähän lapasesta?

Kiinnostusta on tosiaan ollut. Meitä on kuvattu televisioonkin. Joudumme nyt ryhmänä päättämään, kuinka vakavasti haluamme tämän jutun ottaa. Kunnianhimoa ja kiinnostusta on, eli ehkä tämä on lähtenyt positiivisesti lapasesta.

Mitä tavoitteita teillä on?

Emme ole puhuneet siitä, ei nyt mitään Euroopan kiertuetta. Tähän asti tämä on ollut itsensä voittamista.

Oletteko saaneet sponsoreita tai mihin brändiänne voisi käyttää?

Olemme saaneet Kordelinin säätiöltä rahaa, jolla katamme ammattisäveltäjän ja äänisuunnittelijan palkkioita. Emme ole hakeneet sponsoreita tai miettineet brändiasiaa. Tämä on ihan hyvä näin.

Teillä oli pieni esinäytös Loviisassa marraskuun lopussa. Miten meni, Mikko Airas?

Yleisö oli pähkinöinä ja miehet ylittivät itsensä!