Digimainonta

Ari Karkimo 21.9.2018 16:15

Mainostentorjuja teki kovan ratkaisun murtoyrityksen jälkeen – kaikki salasanat nollattiin

Nettisivujen mainoksia estävän sovelluksen takana oleva yhtiö päätyi suoraviivaiseen ratkaisuun, kun rekisteröityjen käyttäjien tileille yritettiin murtautua. Se nollasi kaikkien tilien salasanat.

Zdnet kirjoittaa, että AdGuard joutui tuntemattoman hyökkääjän kohteeksi. Tämä oli yrittänyt päästä käyttäjien tileille veikkaa ja voita -menetelmällä.

Yhtiön teknologiajohtaja Andrei Meshkov kertoo, että tunkeutumisyrityksessä käytettiin sähköpostiosoitteita ja salasanoja, jotka oli poimittu verkosta. Ne on kaapattu muihin kohteisiin tehdyissä tietomurroissa ja jaettu jossakin vaiheessa koko nettikansan ihmeteltäväksi.

Yritys tuotti jonkin verran tulosta, joillekin käyttäjätileille onnistuttiin pääsemään. Zdnet ihmettelee touhun mielekkyyttä, koska tileillä ei ole muuta kuin käyttäjien tallentamat AdGuard-asetukset.

Meshkov totesi, että koska palvelun kaikki salasanat on talletettu kryptattuina, ei ole mahdollista tarkistaa, löytyvätkö ne verkossa olevilta listoilta. Siksi päädyttiin nollaamaan kaikki salasanat.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö