Startupit

Elina Lappalainen 8.8.2018 12:32

Maistuisiko sirkkasuklaa? Hyöteisruokaa tekevä Entis keräsi siemenrahoitusta

Entis

Turkulainen Entis kertoo julkistavansa uuden tuoteperheen elokuussa. Yritys on saanut jo sirkkasmoothiet ja -suklaat kauppoihin.

Hyönteisproteiinin käyttäminen elintarvikkeissa on ollut yksi kuluneen vuoden trendikkäimmistä ruokailmiöistä. Sen myötä markkinoille on tullut myös uusia yrittäjiä.

Hyönteisruokaa kehittävä Entomophagy Solutions on kerännyt 0,2 miljoonan euron siemenrahoituksen. Yhtiö kehittää tuotteita Entis-brändillä. Sen sirkkasmoothie ja sirkkasuklaa -tuotteita myydään jo esimerkiksi K-marketeissa.

Yhtiö kertoo julkistavansa uuden tuoteperheen elokuussa ja käyttävänsä rahoitusta sen kaupallistamiseen ja kansainvälistämiseen.

Entis on viime vuonna perustettu turkulainen startup.

Rahoituskierroksen pääsijoittaja oli turkulainen yksityissijoittaja Timo Ketonen yhtiönsä Aboa Advestin kautta. Mukana olivat myös Aura Pääomasijoitus, tuore Monttu VenturesSofokus Push ja Peter Seligsonin hallinnoima sijoitusyhtiö HercculiaLaiterä Consulting sekä sijoitusyhtiö SilentQuote.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

22.02.2019 11:44

Epäonnistumisen jalo taito

Tieteessä epäonnistunut koe on arkipäivää. Haluttuun lopputulokseen pääseminen edellyttää lähes aina vähintään yhtä päin seiniä mennyttä testiä. Tätä viisautta hyödyntävät myös modernit, menestyvät yritykset.