Vaatebrändi Makia on perehtynyt uudessa vaatemallistossaan von Wrightin veljesten teoksiin ja tuonut taiteilijoita kunnioittaen teokset tähän päivään osana vaatteita. Ateneum on ollut mukana asiantuntijana liittyen taideteoskuvien käyttöön.

Von Wrightin taiteilijaveljekset olivat suomalaiset taidemaalarit Magnus von Wright (1805–1868), Wilhelm von Wright (1810–1887) ja Ferdinand von Wright (1822–1906). Heidät tunnetaan monipuolisina muotokuvien, maisemien,lintumaalausten sekä tieteellisten eläin- ja kasvikuvitusten tekijöinä. Tarkoista teoksista välittyy erityinen rakkaus luontoa kohtaan. Yksi tunnetuimmista teoksista on Ferdinand von Wrightin Taistelevat metsot (1886).

”Olemme iloisia siitä, että 1800-luvun taideteokset inspiroivat nuoria suunnittelijoita myös tänä päivänä. Taidekokoelmiemme 12 000 tekijänoikeusvapaata teosta ovat kenen tahansa käytettävissä”, kertoo Ateneumin museonjohtaja Marja Sakari.

Makia X Von Wright -mallisto lanseerattiin vallitsevasta tilanteesta johtuen digitaalisesti eilen. Tuotteita on myynnissä verkkokaupan ja jälleenmyyjien lisäksi myös Ateneumin museokaupassa, joka samoin kuin museo on avautunut tänään poikkeusaukioloin. Osa malliston tuotoista ohjataan Suomen luonnonsuojeluliitolle.