Kampanjat

Aleksi Ylä-Anttila 1.8.2018 11:52

Mäkkäri tempaisee – tuo markkinoille oman rahan

Kuvakaappaus YouTubesta
MacCoin-kolikoilla ei ole käteisarvoa, mutta ne kelpaavat juhlavuonna Bic mac -hampurilaisen maksuvälineeksi.

Pikaruokaketju McDonald's on tunnettu luovista tempauksistaan. Nyt se on kehittänyt itselleen oman valuutan.

McDonald'sin ikoninen kerroshampurilainen Bic Mac tuli globaaleille markkinoille tasan viisikymmentä vuotta sitten. Juhlan kunniaksi pikaruokaketju on päättänyt ilahduttaa asiakkaita uudenlaisella avauksella, uutisoi AdAge.

McDonald's on kehittänyt oman MacCoin-valuuttansa. Kyseessä on rajoitettu erä kolikoita, joita asiakkaat saavat kaupan päälle ostaessaan Bic Mac -hampurilaisen. Kolikoilla ei ole käteisarvoa, mutta ne

Markkinoille tuodaan AdAgen mukaan yli 6,2 miljoonaa kolikkoa, joilla ei ole käteisarvoa, mutta ne kelpaavat Bic Mac -hampurilaisen maksuvälineeksi yli 50 maassa juhlavuoden aikana. Kolikon voi saada haltuunsa ostamalla Bic Macin lounasaikaan 2. päivä elokuuta alkaen. Ketjun suunnitelmissa on lahjoittaa kolikoita eteenpäin muillakin tavoin.

"McCoin ylittää valuuttarajat muistuttaakseen ihmisiä meidän ikonisesta, globaalista hampurilaisestamme antaen samalla mahdollisuuden asiakkaille nauttia Bic Mac meidän laskuumme kaikkialla maailmassa", McDonald'sin toimitusjohtaja Steve Easterbrook kommentoi hanketta.

Kolikoita ei välttämättä tarvitse kuluttaa ruokailuun, sillä ne toimivat itsessään myös keräilyesineinä. Kolikoita on saatavilla erilaisin designein muistuttaen siitä, minä vuosikymmeninä Bic Macia on myyty. Näin ollen esimerkiksi 1990-luvun kolikoissa nähdään abstrakteja muotoja ja 1970-luvun kolikoissa kukkaismuotia.

Globaalia puolta edustavat eri kolikoihin painetut erikieliset tekstit. Mukana ovat muun muassa englanti, arabia, mandariinikiina ja ranska.

McDonald's julkaisi YouTube-kanavallaan maanantaina mainoksen, jossa ketju esittelee uusia kolikkoja sekä muistuttaa ihmisiä Bic Macin viisi vuosikymmentä kattavasta historiasta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö