Poplatek in kehittämä festariraha sujuvoittaa Aitoon Kirkastusjuhlien reilun 10 000 tapahtumavieraan maksuja.

"Enää ei lompakkoa tarvitse kassalla kaivaa esiin. Ranneketta vilauttamalla maksu veloittuu välittömästi korttimaksupäätteestä, mikä säästää paljon aikaa yhtä käteistapahtumaa kohden. Kun maksutapahtumia on päivässä useita tuhansia, tuo tämä merkittävää lisäarvoa asiakkaille ja myyjille", Poplatekin toimitusjohtaja Mikko Virtanen sanoo festivaalin ja yrityksen tiedotteessa.

Myös korttimaksu ja käteinen säilyvät maksuvaihtoehtoina tämän vuoden Kirkastusjuhlilla.

Uusi maksutapa tulee ensimmäisenä käyttöön Suomen vanhimmilla festareilla. Aitoon Kirkastusjuhlat on järjestetty ensi kerran 1882. Alusta saakka se on ollut paikallisen vapaapalokunnan vuosijuhla ja vuosikymmeniä myös rockfestivaali.

Käteishävikki, kadonneet maksukortit ja unohtuneet pin-koodit koettelevat tapahtumia vuodesta toiseen. Tähän Hilu-festariraha tuo ratkaisun. Maksuranneke pitää käteisen ja kortit tallessa koko tapahtuman ajan. Ranneketta ladataan mobiilisovelluksella, jossa omaa kulutusta on helppo seurata.

"Suurtapahtumissa jo 60–70 prosenttia kävijöistä maksaa ostokset kortilla. Nopeille ja turvallisille käteisen korvaaville maksutavoille on akuutti tarve", Virtanen perustelee.

Maksuranneke tuo turvaa myös tapahtuman järjestäjille. Kirkastusjuhlilla sen toivotaan vähentävän kalliin ja riskialttiin käteisen käsittelyä.

Lähde: Tivi