Yrityksille digitaalisia markkinointiratkaisuja tarjoavan Fonecta Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Mari Eklund. Eklund siirtyy tehtävään ohjelmistoyritys Visma Public in toimitusjohtajan tehtävästä.

Nykyinen toimitusjohtaja Pekka Harju jatkaa Fonecta-konsernin emoyhtiön, Fonecta Services Oy:n, ja samaan konserniin kuuluvan 020202 Palvelut Oy:n toimitusjohtajana.

Mari Eklund kertoo M&M:lle aloittavansa uudessa tehtävässään todella hyvillä mielin.

"Kun olen tavannut täällä ihmisiä, olen nähnyt, että täällä on hyvää, osaavaa ja fiksua porukkaa. Fonectan kohdemarkkina kasvaa hyvää vauhtia ja yritys tekee tällä hetkellä hyvää tulosta. Voi sanoa, että olen tullut vauhdittamaan tätä kasvua", Eklund sanoo.

Eklund korostaa asiakkaiden tarpeiden ymmärtämistä kasvun mahdollistajana. Eklund kertoo haluavansa tuoda asiakasnäkökulman ja asiakkaiden osallistamisen entistä tiiviimmin osaksi tuotteiden ja palveluiden kehittämistä.

"On sanottu, että vuosi 2019 on asiakkaan vuosi. Mietimme, millä keinoilla asiakas saa oman bisneksensä kasvuun ja joustavammaksi meidän kanssamme. Meillä on pöydällä erilaisia keinoja, joiden kautta lähdemme tätä tukemaan sekä omalta osaltamme vähän muuttamaan omia toimintatapojamme niin, että asiakkaan bisneksen tukemisesta tulee isompi ja näkyvämpi osa meidän päivittäistä toimintaamme."

Fonectan emoyhtiön, European Directories -konsernin hallituksen puheenjohtajan Marcus Englert in mukaan Fonecta on tehnyt onnistuneen strategisen muutoksen täysin digitaaliseksi toimijaksi, ja nyt yrityksessä on aika suunnata katseet tulevaan.

"Mari Eklundin johdolla uudistamme yhtiön strategiaa ja haemme vahvaa kasvua digimarkkinoinnin palveluissa. Eklund tuo vankkaa ymmärrystä markkinasta ja asiakkuuksista sekä uutta näkemystä pienten ja keskisuurten yritysten tarpeista digitaalisessa maailmassa", Englert toteaa tiedotteessa.

Toimitusjohtajan nimityksen myötä nykyinen Fonecta Oy:n liiketoimintajohtajan tehtävä päättyy. Liiketoimintajohtajana toiminut Vesa-Pekka Kirsi siirtyy yhtiön ulkopuolelle.

Fonecta Oy on digitaalisen markkinoinnin palvelutalo, joka kuuluu Fonecta-konserniin yhdessä hakemistopalveluja tarjoavan 020202 Palvelut Oy:n kanssa. Fonecta-konserni on osa European Directories -konsernia.

Fonectan liikevaihto Suomessa oli viime vuonna 106 miljoonaa euroa ja käyttökate 33 miljoonaa euroa. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä noin 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta.