Media

Aleksi Ylä-Anttila 11.10.2018 17:01 päivitetty 11.10.2018 17:06

Mari Haavisto Mediahubin sisältöliiketoimintajohtajaksi: "Tämä on hieno haaste"

Mediahub Helsinki
Mari Haavisto työskennellyt aikaisemmin Mediahubin sisältöjohtajana ja sitä ennen useissa tehtävissä MTV Uutisissa, esimerkiksi politiikan toimittajana.

Mari Haavisto on nimitetty MTV:n uutistuotannosta vastaavan Mediahub Helsingin sisältöliiketoimintajohtajaksi 1.10. alkaen.

Sisältöliiketoimintajohtajana Mari Haavisto vastaa Mediahubin uusista liiketoiminnoista ja jatkaa yrityksen johtoryhmän jäsenenä.

Haavisto on työskennellyt aikaisemmin Mediahubin sisältöjohtajana ja sitä ennen useissa tehtävissä MTV Uutisissa, esimerkiksi politiikan toimittajana.

Sisältöliiketoimintajohtajan tehtävän ohella Haavisto jatkaa SuomiAreenan vastaavana tuottajana keskittyen tapahtuman kehitykseen, liiketoimintaan ja pääyhteistyökumppanuuksiin.

Haaviston mukaan uusien liiketoimintojen kehittäminen on tullut tutuksi jo sisältöjohtajan tehtävien aikana, mutta jatkossa vastuu kasvaa.

"Oman työni kannalta isoin muutos on se, että liiketoiminnot tulevat entistä vahvemmin minun vastuulleni. Vastaan kokonaan sekä sisällöistä että sen puolen liiketoiminnoista. Tämä on itselleni hieno haaste. Saan lisää vastuuta ja pääsen oppimaan sitä kautta uutta", Haavisto kertoo M&M:lle.

Mediahubin toimitusjohtajan ja MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Tomi Einosen mukaan Mediahubissa yhdistyvät yhteiskunnallinen osaaminen ja liiketoiminnan kehittäminen.

"Marilla on vahvaa osaamista molemmista, joten olen iloinen, että jatkamme tuotantoyhtiömme kehittämistä yhdessä", Tomi Einonen kommentoi tiedotteessa.

Haaviston mukaan Mediahubin uudet liiketoiminnot ovat muutamassa vuodessa kasvaneet merkittävästi, ja muun muassa poliittisessa keskustelutapahtuma SuomiAreenassa on tehty isoja muutoksia. Tapahtuman järjestävät yhdessä MTV ja Porin kaupunki.

"Olen ollut kolme vuotta mukana tekemässä, kehittämässä ja kaupallistamassa SuomiAreenaa. Se on yksi isoimmista asioista, joita Mediahubin uusien liiketoimintojen yhteydessä ollaan kehitetty. On mukava kehittää tätä konseptia tulevaisuudessa vielä enemmän."

Haaviston nimityksen myötä tapahtumatuottaja Leea Ollikainen ottaa tulevaisuudessa enemmän vastuuta SuomiAreenan operatiivisesta johtamisesta ja tapahtuman ohjelmakartan tekemisestä.

Samaan aikaan nimittänyt myös tuottaja Pia Louhivuori on nimitetty Medihubin vastaavaksi tuottajaksi niin ikään 1.10. alkaen. Vastaavana tuottajana Louhivuori kehittää ja tuottaa muun muassa tv-tuotantoja ja muita sisältöprojekteja sekä työskentelee kaupallisen ohjelmayhteistyön parissa.

Mediahub Helsinki on journalismiin, tapahtumiin ja sisällöntuotantoon erikoistunut yhtiö, joka toimii MTV:n uutis-, asia- ja urheiluohjelmien päätuottajana. Yhtiö vastaa myös MTV.fi-sivuston uutis-, urheilu-, viihde- ja lifestylesisällöistä.

Mediahubin omistaja on ruotsalainen mediakonserni Bonnier AB, johon kuuluvat myös MTV Oy ja Ruotsin TV4.

Mediahubin liikevaihto tilikaudella 2017 oli 30,6 miljoonaa euroa ja liiketulos 1,1 miljoonaa euroa. Henkilöstön lukumäärä tilikauden päättyessä oli 88.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö