Luova konsulttitoimistoryhmä Miltton Group vahvistaa EU-tason vaikuttajaviestinnän palvelujaan vastuullisuusosaamisella nimittämällä Maria Wetterstrandin Brysselissä toimivan Miltton Europen toimitusjohtajaksi.

Wetterstrand on toiminut vuosina 2002–2011 Ruotsissa ympäristöpuolue vihreiden puheenjohtajana ja kansanedustajana. Hän on ollut mukana myös useissa eri kansallisissa komiteoissa ja tukenut pohjoismaisia organisaatioita vastuullisuuskysymyksissä. Vuodesta 2017 Wetterstrand on toiminut vastuullisuuden neuvonantoon keskittyvän Miltton Purposen toimitusjohtajana.

Wetterstrandin tausta kestävän kehityksen ja vastuullisuuden parissa vahvistaa Miltton Europen osaamista etenkin suhteessa Euroopan komission uuteen vihreään kasvuohjelmaan (European Green Deal). Ohjelma tähtää Euroopan ilmastoneutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä.

"Vihreän kehityksen ohjelma toimii lähtökohtana monelle tulevalle EU-päätöksenteolle, ja se tulee vaikuttamaan myös pohjoismaisiin toimijoihin. Yrityksiltä ei kaivata pelkästään innovatiivisia ja ilmastoystävällisiä ratkaisuja, vaan osallistumista keskusteluun päätöksenteosta. Olen innoissani, että Milttonin asiantuntevan Brysselin-tiimin avulla jatkossa voin yhdistää vastuullisuus- ja politiikkaosaamiseni asiakkaidemme hyödyksi”, Wetterstrand sanoo tiedotteessa.

Wetterstrand aloittaa uudessa roolissaan maaliskuun alussa. Hän jatkaa toistaiseksi myös aiemmassa tehtävässään Miltton Purposen toimitusjohtajana.

Elina Moisio siirtyy Miltton Networksin johtoon

Miltton vahvistaa vaikuttajaviestinnän palvelujaan myös kahdella muulla nimityksellä. Miltton Networksin johdossa keväästä 2019 toiminut Rkp:n entinen puheenjohtaja, ministeri ja kansanedustaja, valtiotieteiden maisteri Stefan Wallin siirtyy uusiin tehtäviin johtamaan ja kehittämään Miltton Groupin Pohjoismaiden ja Baltian alueen vaikuttajaviestintäosaamista konsernitasolla.

”Olemme huomanneet, että monissa vaikuttajaviestinnän projekteissa työtä on hyvä kehittää yhteispohjoismaisesta näkökulmasta, myös suhteessa Euroopan komission ilmastotavoitteisiin. Edelläkävijöinä toimivat yritykset voivat tarjota eri maiden hallituksille päätösten tueksi elintärkeää tietoa. Ylirajainen yhteistyö Milttonin maayhtiöiden välillä tarjoaa asiakkaillemme paljon mahdollisuuksia. Tähän kokonaisuuteen on nyt äärimmäisen mielekästä keskittyä”, Wallin sanoo.

Stefan Wallinin jälkeen Miltton Networksin toimitusjohtajana aloittaa helmikuun alussa valtiotieteiden maisteri Elina Moisio. Moisio on työskennellyt Networksin johtavana asiantuntijana vuodesta 2017 lähtien.

Miltton Networks toimii asiakkaidensa vaikuttajaviestinnän neuvonantajana yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja oman äänen rakentamisessa. Moisio kertoo ottavansa toimitusjohtajan tehtävän vastaan innolla.

”On hienoa, että yhä useampi yritys ja organisaatio kokee tärkeäksi olla ratkaisemassa polttavia yhteiskunnallisia ongelmia. Tästä minulla ja koko tiimillämme on kokemusta politiikan, edunvalvonnan, sidosryhmätoiminnan ja liiketoiminnan kehittämisen saralta. Uskon, että pystymme muutoksien myötä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin koko Milttonin markkina-alueella”, Moisio sanoo.

Moisiolla on vahva osaaminen työmarkkinajärjestöistä, kuntapolitiikasta ja päätöksenteosta. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa yhteiskuntavaikuttamisen parissa työmarkkinajärjestö Akavassa ja vihreiden erityisavustajana.