Yritysjärjestelyt

M&M 27.2.2017 09:17

Marimekon luova johtaja Anna Teurnell jättää tehtävänsä

Tiina Somerpuro / KL
Anna Teurnell

Anna Teurnell palkattiin Marimekkoon vuonna 2014.

Marimekon luova johtaja ja johtoryhmän jäsen Anna Teurnell lopettaa tehtävässään 27.2.2017. Marimekko ei kerro Teurnellin lähdön syytä. Hänet palkattiin Marimekkoon vuonna 2014.

”Haluan kiittää Anna Teurnelliä hänen kahden ja puolen vuoden aikana antamastaan tärkeästä panoksesta mallistojemme kehittämisessä etenkin vaatteiden osalta. Hän on tehnyt hyvää työtä uudistaessaan vaatemallistoa parantamalla sen yhdisteltävyyttä ja monipuolistamalla materiaalivalikoimaa, minkä ansiosta kansainvälinen kiinnostus brändiämme kohtaan on kasvanut. Tältä pohjalta olemme päättäneet nyt siirtyä seuraavaan vaiheeseen, jossa lähdemme vahvistamaan mallistojemme kaupallisuutta yhtiön alkuperäistä positiivista ja värikästä design-filosofiaa korostaen ja hakemaan selvästi aiempaa vahvempaa kasvua”, sanoo Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko tiedotteessa.

Marimekko tiedotti helmikuun alussa, että yhdysvaltalainen Rebekka Bay on ehdolla yhtiön hallitukseen. Marimekon tiedotteen mukaan Bay tukee design- ja tuotekehitystiimiä siirtymävaiheen ajan kunnes uusi tiiminvetäjä on nimitetty. Bay työskentelee muotiyhtiö Everlanen design- ja tuotejohtajana ja on työskennellyt muun muassa Gap Inc:n ja Cosin taiteellisena johtajana.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö