Toimistot

Laura Kukkonen 10.7.2018 11:49

Martin Sorrell nappasi MediaMonksin WPP:n nenän edestä

EPA
Martin Sorrell

WPP:n ja Martin Sorrellin välit ovat tuskin lämpenemässä tuoreen yritysoston jälkeen.

Mainosalan konkari Sir Martin Sorrell on hankkinut hollantilaisen digituotantoyhtiön MediaMonksin 300 miljoonalla eurolla, kertoo The Guardian.

Käytännössä Sorrell osti yhtiön entisen työnantajansa WPP:n nenän edestä.

Sky News uutisoi viime viikolla, että WPP:n lakitoimisto Slaughter & May varoitti Sorrellia liittyen hänen suunnitelmiinsa hankkia MediaMonks oman sijoitusyhtiönsä S4:n kautta.

Lehden mukaan Sorrellin on kerrottu "todennäköisesti rikkovan luottamuksellisuusvelvoitteitaan", minkä vuoksi hän menettäisi eroon liittyvät palkkionsa, jos Sorrell etenee suunnitelmissaan hankkia MediaMonks.

Sorrell on kiistänyt rikkovansa velvoitteitaan yrityskaupalla.

Sorrell joutui keväällä jättämään WPP:n epäselvyyksien ympäröimänä. WPP aloitti huhtikuun alussa selvityksen koskien Sorrellin toimia yrityksen johtajana. WPP on pyrkinyt selvittämään, syyllistyikö Sorrell asemansa väärinkäyttämiseen. Financial Timesin mukaan Sorrellin on epäilty käyttäneen yhtiön varoja vieraillessaan bordellissa. Sorrell on kiistänyt syytökset, mutta joutui jättämään paikkansa WPP:ssä.

Sorrell aikoo nyt rakentaa uuden toimiston omistamansa sijoitusyhtiö S4 Capitalin tekemien yritysostojen kautta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

22.02.2019 11:44

Epäonnistumisen jalo taito

Tieteessä epäonnistunut koe on arkipäivää. Haluttuun lopputulokseen pääseminen edellyttää lähes aina vähintään yhtä päin seiniä mennyttä testiä. Tätä viisautta hyödyntävät myös modernit, menestyvät yritykset.