Matkahuolto kertoo lähtevänsä yhteistyöhön suomalaisen käytettyä muotia myyvän Zadaan kanssa.

Zadaa ja Matkahuolto ovat kehittäneet yhdessä Zadaa Package -logistiikkainnovaation, jonka kautta käyttäjä voi hankkia kuljetuksen Zadaasta ostamilleen tuotteille.

Zadaa tarjoaa mobiilisovelluksen kautta kanavan myydä ja ostaa käytettyä muotia. Sovellus toimii vain mobiilissa ja sen liikeidea kiteytyy sen ympärille, että käyttäjä löytää profiiliinsa sopivat tuotteet nopeasti.

Zadaa Package -kuljetuspalvelu on kytketty Matkahuollon logistiikkajärjestelmään, minkä vuoksi se pystyy hyödyntämään Matkahuollon koko Suomen kattavaa pakettipisteverkostoa kokonaisuudessaan.

Matkahuolto pitää yhteistyötä Zadaan kaltaisen startup-yrityksen kanssa tärkeänä.

"Vertaiskauppapalvelut ovat Suomessa nyt hurjan suosittuja ja kuitenkin esimerkiksi Facebookin kierrätysryhmät ovat todella paikallisia. Tuotteiden lähettäminen saatetaan kokea edelleen hankalaksi tai kalliiksi, vaikka muun muassa Matkahuolto on kehittänyt palveluitaan ja verkostoaan merkittävästi viime vuosina”, sanoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman tiedotteessa.

”Zadaan kanssa pääsemme luomaan täysin uudenlaista konseptia vertaiskaupan kuljetuksille. Lisäksi olemme iloisia siitä, että voimme olla osana suomalaisen startup-yrityksen kasvua.”

Zadaa lanseerattiin keväällä 2016 ja sillä on noin 20 000 käyttäjää. Yritys suuntaa Ruotsiin elokuussa.

”Zadaa on ensimmäinen puhtaasti mobiilissa toimiva käytetyn muodin markkinapaikka, josta käyttäjät löytävät omaa kokoaan ja tyyliään vastaavaa muotia helposti. Kutsumme profiileiltaan yhteensopivia henkilöitä vaatekaksosiksi. Olemme saaneet lyhyessä ajassa paljon aktiivisia käyttäjiä sekä myyntejä palvelun kautta. Tällaiselle palvelulle on selvästi ollut tarve ja logistiikkayhteistyö mahdollistaa meille käyttäjien yhdistämisen matkojenkin päästä”, Zadaan toimitusjohtaja Iiro Kormi sanoo.

Zadaa Package on saatavilla Zadaa-sovelluksen uusimmassa Android- ja iOS-päivityksessä.