Tempaukset

Laura Kukkonen 11.12.2018 08:32

Matkahuolto toi piparilipun takaisin – edellinen piparitempaus meni murusiksi

Colourbox
Pelkistetyllä piparilla ei pääse bussin kyytiin.

Tuhat ihmistä pääsee piparilla Matkahuollon bussien kyytiin tänään tiistaina. Kuljetusyhtiö järjesti samankaltaisen tempauksen vuonna 2013, jolloin homma lähti käsistä.

Matkahuolto toteutti vuonna 2013 jouluhenkisen tempauksen. Se lupasi päästää matkustajia niin sanotusti ilmaiseksi kyytiin, jos heillä on lipun sijasta mukanaan itse tehty piparkakku, kunhan leipomuksesta selviää matkan määränpä ja lähtöpaikka. Piparin piti myös olla syömäkelpoinen.

Muun muassa Keskisuomalainen ja Yle kertoivat tuolloin tempauksen menneen hieman pieleen. Moni jäi ilman kyytiä ja harmistus oli suuri. Keskisuomalaisen mukaan tempaus "kuumensi tunteet". Yle kertoi, että eräs turhautunut, piparilla kyytiin pääsyä odottanut matkustaja murensi piparinsa lattialle.

Edellisellä kerralla Matkahuolto oli ilmoittanut piparipaikkoja olevan "rajoitettu määrä". Tänään piparivaluutalla saa tasan 1 000 bussilippua.

Tempaus toteutetaan Matkahuollon 18 toimipisteessä. Liput jaetaan näissä paikoissa ensimmäiselle tuhannelle matkustajalle, joka saapuu paikalle itseleivotun, matkustusaiheisesti koristellun piparin kanssa. Pipari oikeuttaa vapaavalintaiseen yhdensuuntaiseen matkaan kampanjapäivänä.

Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jyri Niemimuukko toteaa, että piparikampanja sai viisi vuotta sitten valtavan suosion. Mediakirjoittelun perusteella jopa liiankin suuren.

"Tempauksen avulla haluamme toivottaa asiakkaillemme mukavaa joulunalusaikaa ja ilahduttaa matkustajia", Niemimuukko toteaa.

Matkahuolto on päivittänyt kampanjaa myös sen suhteen, ettei pipariaan tällä kertaa tarvitse jättää Matkahuoltoon. Herkun voi säästää matkaevääksi tai tuliaisiksi, jos suuntaa lipulla kyläreissuun. 

Piparilippuja jaetaan Matkahuollon lipunmyyntipisteissä seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Hämeenlinna, Iisalmi, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kokkola, Kuopio, Lahti, Mikkeli, Oulu, Pori, Porvoo, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vaasa.

Koska piparilippuja on tarjolla rajoitetusti, Matkahuolto järjestää myös Instagram-kilpailun, jonka kautta voi voittaa matkalipun.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö