Maailman suurin ja tunnetuin matkaoppaiden ja -suositusten laatija Lonely Planet on julkaissut omat suosikkikohteensa talvisesongiksi 2020–2021. Kymmenen suosikkikohteen kärkipaikalle sivusto on nostanut Rovaniemen.

Perusteluiksi valinnalleen Lonely Planet mainitsee muun muassa Rovaniemen aseman joulupukin virallisena kotipaikkana, porojen ja lumen tuoman eksotiikan sekä museo ja tiedekeskus Arktikumin.

Kymmenen kärjen täydentävät Saksan ja Itävallan joulumarkkinat, Ruotsin Lapissa sijaitseva Abisko, Ateena, Kööpenhamina, Budapest, Slovakiassa sijaitseva hiihtpaikka Jasná, Espanjan Andalucía, Romanian Transilvania sekä Venetsia.

Mielenkiintoisen tilanteesta tekee koronaviruksen aiheuttama pandemia ja sitä seuranneet poikkeusolot. Matkailu- ja ravintolayrittäjät eri puolilla maailmaa ovat kuuluneet tilanteen suurimpiin kärsijöihin, sillä korona rajoittaa matkustamista merkittävästi.

Suomessakin Lapin tulevasta syys- ja talvisesongista on povattu haastavaa. Epidemian kiihtyminen ja hallituksen vastikään asettamat uudet rajoitukset ravintoloiden aukioloaikoihin tekevät tulevasta ennustamisen entistä haastavammaksi.

Lapille ja Rovaniemelle on joka tapauksessa positiivinen uutinen on, että toimintaedellytyksien parantuessa kansainvälinen kiinnostus Pohjois-Suomea kohtaan ei osoita vähentymisen merkkejä.