Mistä idea lähti, yrittäjä Kiia Koistinen?

”Kumppanini Jeffrey Meneses opiskeli eräoppaaksi ja minä matkailun liikkeenjohtajaksi. Aloimme pohtia, että olisi mahtavaa perustaa yritys, jossa veisimme ulkomaalaisia turisteja Suomen luontoon. Halusimme toimia Helsingissä, koska lähellä on hyvät luontomahdollisuudet ja Helsingistä voi järjestää päiväretkiä kaupunkilomaa viettäville.”

Miten korona on vaikuttanut toimintaanne?

”Alun perin fokus oli sataprosenttisesti kansainvälisissä matkustajissa. Kun korona iski, kehitimme pidemmät teltta- ja vaellusretket kotimaanmatkailijat mielessämme. Kotimaisia matkailijoita on ollut vaikeampi tavoittaa, koska he matkustavat usein itsenäisesti. Suomalaiset ostavat paketteja ­ulkomaanlomilla, mutta kotimaassa eivät niinkään. Haluaisin rohkaista suomalaisia käyttämään palveluita myös täällä. Tarvitaan myös enemmän yrityksiä, jotka tuotteistavat luontoa.”

Keille suosittelet retkiänne?

”Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vaeltamisesta. Ei tarvitse olla aiempaa kokemusta, mutta siitä ei ole haittaakaan. Me käytämme termiä retkeilyloma: oma rinkka pitää kantaa, mutta me huolehdimme ruuista, kuljetuksista ja reiteistä. Haluamme, että ihmiset nauttivat retkeilystä ilman, että se on puurtamista. Vaelluksilla kerkeää myös levätä.”