Aikaisemmin Mondo n matkaoppaita kirjoittaneet toimittajat ovat perustaneet suomalaisille ilmaisen, monisuuntaisen matkailusivuston, jossa kohteista kerrotaan sekä hyvät että huonot puolet.

Matkailusivusto Tripsteri n tekijät asuvat tai ovat asuneeet maissa, joista kirjoittavat.

"Koimme että Suomesta puuttui matkasivusto, joka antaisi todella asiantuntevaa ja jatkuvasti päivitettävää tietoa matkakohteista. Siksi päätimme luoda sellaisen itse. Tripsteri on meidän yhteinen, itsenäinen sivustomme", kertovat kirjoittajat tiedotteessa.

Tällä hetkellä sivustolla on yksitoista matkaopasta, jotka keskittyvät eurooppalaisiin kohteisiin. Sivustolla on tarkoitus julkaista blogikirjoituksia, jotka vievät lukijan pintaraapaisua syvemmälle kohteeseen.

"Tiedämme mistä kirjoitamme ja kirjoitamme totuudenmukaisesti. Tripsteri.fi on matkailujournalismin vapaa sivusto, jossa sana ei kulje ainoastaan ylhäältä alas, vaan samanaikaisesti vasemmalle, oikealle, ylös, alas ja ulos", kuvailevat tekijät.

"Me olemme tripstereitä. Menemme sinne ja tänne, uskallamme eksyä löytääksemme, haistelemme, maistelemme ja tutkimme."

Tripsterin kirjoitukset kertovat Barcelonasta, Pariisista, Budapestista, Lissabonista, Lontoosta, Prahasta, Roomasta, Venetsiasta, Wienistä, Edinburghista ja Islannista. Tekijöiden mukaan Tripsteriä laajennetaan tulevaisuudessa kattamaan useampia kohteita.

Sivuston tekijäkaartiin kuuluvat Paula Kultanen Ribas, Tuulia Kolehmainen, Outi Keskevaari, Eeva Simola, Satu Rämö, Anna Pöysä, Milla Kontkanen, Anneli Airaksinen, Anuliina Savolainen, Antti Helin, Anu Rinkinen, Pinja Rosenberg ja Elina Raittila.