Ylen hallintoneuvosto on valinnut kokouksessaan yhtiön hallituksen seuraavaksi puheenjohtajaksi Elinkeinoelämän valtuuskunnan entisen johtajan ja Aamulehden entisen päätoimittajan Matti Apusen. Hänen toimikautensa alkaa keväällä 2021. Hän toimii tällä hetkellä Tampereen yliopiston työelämäprofessorina informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa.

“Yleisradion rooli suomalaisten elämässä on erityinen, ja siksi tämä tehtäväkin on. Julkisesti rahoitetun Yleisradion sisältöihin ja palveluihin kohdistuu mittavia odotuksia. Ne voidaan parhaiten lunastaa läpinäkyvällä ja laadukkaalla työllä”, Apunen kertoo tiedotteessa.

Ylen hallituksen nykyinen puheenjohtaja kansleri Thomas Wilhelmsson on toiminut tehtävässään vuodesta 2015. Hänen puheenjohtajuutensa päättyy kevään yhtiökokoukseen, sillä puheenjohtajilla toimikausien enimmäismäärä on kuusi.

Ylen hallituksessa on 5–8 jäsentä, jotka valitaan vuodeksi kerrallaan. Tällä hetkellä hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Wilhelmssonin lisäksi varapuheenjohtaja, HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola, toimitusjohtaja Paulina Ahokas, toimitusjohtaja Kai Huotari, erityisasiantuntija Lauri Kontro, toimitusjohtaja Pauliina Mäkelä ja senior advisor Sirpa Ojala. Henkilöstön edustaja on toimittaja Arto Nieminen.

Yleisradio Oy:stä annetun lain mukaan hallituksen tehtävänä on valita ja vapauttaa yhtiön toimitusjohtaja, päättää seuraavan vuoden talousarviosta, kutsua koolle yhtiökokous ja valmistella siinä käsiteltävät asiat sekä antaa yhtiön toiminnasta vuosittain kertomus Viestintävirastolle. Hallitus nimittää myös sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat. Lisäksi hallituksella on muita osakeyhtiölaista johtuvia tehtäviä.