Pikaruokaketju McDonald’s ja luonnonsuojelujärjestö BirdLife Suomi käynnistävät kampanjan, jonka aikana ravintola-asiakkaille jaetaan reilut 1 400 itse koottavaa linnunpönttöä. Pönttöjä tulee tarjolle jokaiseen Suomen McDonald’siin ja ne jaetaan 20 ensimmäiselle Happy Meal -aterian ostajalle 26. syyskuuta.

Lisäksi McDonald’s lahjoittaa BirdLifelle 10 000 euroa.

”Haluamme näyttää osaltamme esimerkkiä yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta, ja olla mukana suojelemassa luonnon monimuotoisuutta. Linnunpöntön nikkarointi on mukavaa, yhteistä puuhaa koko perheelle, ja linnunpönttöjen rakennustalkoilla voi saada nopeasti aikaan pesäpönttöjä linnuille”, Suomen McDonald’sin markkinointijohtaja Mats Nyström selittää taustaksi tiedotteessa.

BirdLifen mukaan joka kolmas Suomen lintulaji on vaarassa.

”Täytyy olla rehellinen tosiasioiden edessä. Moni tuttu metsälintu on nyt uhanalainen. Metsäluonnon suojelu on meidän kaikkien yhteinen asia”, sanoo BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa.

Hän korostaa, että jokainen teko luonnon hyväksi on tärkeä ja toivoo muutosta elintapoihin luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Kampanjan suunnittelun takana on mainostoimisto NORD DDB.

”Yksi poikkeuksellisen kevään ja kesän positiivisimmistä ilmiöistä on ollut ihmisten luontosuhteen merkityksen korostuminen ja vahvistuminen, joten ehkä se herätti myös tämän ajatuksen. Ikoninen Happy Meal -laatikko muistuttaa ulkoisesti kotia, ja vielä tarkemmin lintuperheiden kotia”, sanoo toimiston luova johtaja Kalle Wallin.

Jaettavat linnunpöntöt on valmistettu puusta ja niillä on kotimaisesta alkuperästä kertova Avainlippu-merkki. Pöntöt on tarkoitettu pikkulinnuille kuten tiaisille ja kirjosiepolle. Pöntön voi asentaa puuhun vaikka heti syksyllä, mikä antaa linnuille aikaa tutustua uusiin pesäpaikkoihin. Linnut pesivät keväällä, mutta saattavat myös ottaa pöntön käyttöönsä jo ennen talvea.

Kampanja käynnistyy torstaina 13. elokuuta, jolloin McDonald’sien tarjotinpapereiden kääntöpuolelle ja verkkosivuille ilmestyvät linnunpönttöjen rakennusohjeet.

Lapsille suunnattuihin Happy Mealeihin voi valita nykyään lelun sijasta kirjan.