journalismi

M&M 31.1.2017 11:20 päivitetty 31.1.2017 11:23

Mediakentällä tapahtuu: Uutissuomalainen aloittaa helmikuun alussa

Colourbox

Yhteistoimituksen takana on kahdeksan suomalaista sanomalehteä.

Suomalainen journalismi saa uuden pelurin, sillä kahdeksan sanomalehden perustama Uutissuomalainen (USU) aloittaa helmikuun alussa.

Uutisuomalainen tuottaa uutisia Aamupostiin, Etelä-Suomen Sanomiin, Karjalaiseen, Keski-Uusimaahan, Keskisuomalaiseen, Länsi-Uusimaahan, Savon Sanomiin ja Uusimaahan.

Uutissuomalainen ilmoittaa, että sen jutut tavoittavat yli miljoona lukijaa.

Toimituksessa työskentelee kahdeksan toimittajaa. Toimitus tuottaa sisältöjä sekä painettuihin lehtiin että verkkoon.

"Pyrimme olemaan alusta alkaen ärhäkkä valtakunnallinen uutiskone", sanoo Uutissuomalaista johtava uutispäällikkö Matti Pietiläinen.

Pietiläinen tuli Uutissuomalaiseen Savon Sanomista. Myös muut toimittajat ovat siirtyneet toimitukseen Uutissuomalaisen perustajalehdistä. Toimittajia työskentelee Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla.

Pietiläisen mukaan Uutissuomalaisen perusarvoja ovat luotettavuus, laatu ja nopeus.

"Tuotamme lukijoillemme erityisiä ja ainutlaatuisia juttuja. Tarjoamme laadukasta uutisointia yhteiskunnallisista aiheista, kuten valtakunnan politiikasta ja taloudesta", Pietiläinen kertoo.

Sanomalehti Karjalaisen päätoimittajan Pasi Koivumaan mukaan Uutissuomalainen laajentaa ja syventää ajankohtaisia valtakunnallisia uutisaiheita. Koivumaan mukaan Uutissuomalaisessa mukana olevat lehdet tuottavat nyt likimain kaiken valtakunnallisen aineistonsa yhteistyön kautta. Uutissuomalaisen tuotannon lisäksi lehdet julkaisevat Suomen Tietotoimiston STT:n uutisia.

"Uutissuomalainen kaivaa uutta tietoa ja tuo uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se parantaa merkittävästi osakas- ja asiakaslehtiensä kotimaan uutissisältöä", Koivumaa sanoo.

Uutissuomalainen toimii sanomalehtien yhteisesti omistamassa tuotantoyhtiössä Väli-Suomen Media Oy:ssä.