Norjalainen mediayhtiö Schibsted suunnittelee laajentavansa toimintaansa Suomessa. Jussi Lystimäki aloittaa uudessa roolissa, Schibsted Marketplaces Finlandin toimitusjohtajana 1. kesäkuuta 2020 alkaen.

Schibsted on toteuttanut tätä tehtävää Suomessa omistamansa verkon vertaiskauppapaikan Tori.fi:n kautta jo yli vuosikymmenen ajan ja vahvistaa nyt läsnäoloaan Suomessa uudella johdolla.

Jussi Lystimäki aloitti Schibstedillä vuonna 2009 tehtävänään perustaa Tori.fi ja rakentaa se johtavaan asemaan vertaiskauppapaikkana. Vuodesta 2016 hän on työskennellyt Barcelonassa Schibstedin kehittyvien markkinoiden eurooppalaisen portfolion kehityksen parissa.

Viimeiset pari vuotta kahden vuoden ajan Lystimäki on ollut Vice President of Ventures Adevintalla, Schibstedin verkkokauppapaikkojen seuraavaan aaltoon investoivalla tytäryhtiöllä.

Lystimäki kertoo iloitsevansa paluusta Toriin ja Schibstediin.

“Uskon vahvasti, että Torin viime vuosikymmenen aikana luoma perusta on hyvä pohja rakentaa niin Torin kuin Schibstedin vahvempaa asemaa Suomessa.”

”Schibsted on menestyksekkäästi kehittänyt kokonaista digitaalisten kauppapaikkojen ekosysteemiä Norjassa ja Ruotsissa, luoden näin parempia palveluja kuluttajille”, Lystimäki kertoo tiedotteessa.

Jussi Lystimäen siirtyessä Schibsted Marketplaces Finlandin toimitusjohtajaksi Juha Meronen luopuu asemastaan Torin toimitusjohtajana. Christian Printzell Halvorsen, Schibsted Nordic Marketplaces EVP, sekä muu Schibstedin johto jakavat kiitosta Merosen tekemästä työstä.

”Haluaisin kiittää Juhaa hänen työpanoksestaan Torin johtamisessa ja brändin luomisessa digitalisten palveluiden markkinassa. Niin monia upeita asioita on tapahtunut hänen johdollaan. Nyt Juha lähtee ja siirtää viestikapulan Jussille, mikä puolestaan avaa meille uusia mahdollisuuksia”, toteaa Halvorsen.

Mediakonserni Schibsted omistaa lukuisia mediabrändejä Pohjoismaissa. Konsernin julkaisemiin medioihin lukeutuvat esimerkiksi Verdens Gang, Aftenposten, Aftonbladet ja Svenska Dagbladet. Schibstedin palveluksessa työskentelee yli 5 000 työntekijää.

Yhtiö tunnetaan myös FINN.no-palvelustaan, joka on Norjan suosituin luokiteltujen ilmoitusten verkkopalvelu. Kyseessä on vastaavankaltainen palvelu kuin Tori.fi Suomessa.