Olli-Pekka Tiainen aloittaa tehtävässä heti vuoden 2003 alussa samalla kun lehteä tähän asti johtanut Pentti Kiiski siirtyy Keski-Uusimaa-lehden päätoimittajaksi.

Mediuutiset-lehden päätoimittaja toimii myös samannimisen yhtiön toimitusjohtajana.

Tiainen siirtyy tehtävään Tietoviikon toimituksesta. Aiemmin hän on ollut toimittajana mm. Taloussanomissa, Helsingin Sanomissa sekä Ilta-Sanomissa.

Mediuutiset on Suomen ainoa terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu, sitoutumaton uutislehti, jonka suurimman ja tärkeimmän lukijaryhmän muodostavat potilastyötä sairaaloissa ja terveyskeskuksissa tekevät lääkärit. Lisäksi lehti tavoittaa muun muassa apteekkarit, proviisorit ja farmaseutit sekä terveydenhuollon johtavat päätöksentekijät.

Mediuutisten osoitteellinen jakelulevikki on 22 000 kappaletta ja sillä on noin 50 000 lukijaa.

Tänä vuonna lehti on edelleen vahvistanut asemaansa oman alansa markkinajohtajana. Sen liikevaihto kasvoi edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 52 prosenttia ja kannattavuus on pysynyt hyvänä.

Mediuutisten omistajat ovat yhtä suurin osuuksin ammattilehtiä kustantava Talentum Oyj sekä ruotsalainen Bonniers-konsernin Medicine Today International Ab. Yhtiö kustantaa Ruotsissa Mediuutisten sisarlehteä Dagens Mediciniä sekä on osakkaana muissa pohjoismaisissa sisarlehdissä, Norjan Dagens Medisinissä ja Tanskan Dagens Medicinissä. Hollannissa ilmestyy Medisch Vandaag ja Puolassa Puls Medycyny.

PV