Vuonna 1976 Virkkusen Ouluun perustama toimisto toimi alkuvuosina Mainos-Asia -nimellä, mutta sen omistus siirtyi pian vaiheittain Oulun Taucherille. Viime vuosikymmenen alussa toimisto palasi vaiheittain takaisin Sinikka Virkkusen omistukseen.

Nykyisellä Mercum Fennica -nimellä vuodesta 1994 toiminut toimisto työllistää vakituisesti 12 henkeä. Toimiston osakekannan itselleen hankkineella kaksikolla on vahva tausta elintarvikebisneksen myynnistä ja tietoliikennebusineksesta. Antti Hintikka toimi viimeksi 13 vuoden ajan Nokia Networksillä erilaisissa kehitys- ja start up -tehtävissä muun muassa Cambridgessä.

Mikko Kälkäjä myi Foodprocessing Koivukangas Oy:n neljä vuotta sitten Lännen Tehtaille. Mercum Fennican toimitusjohtajana toimiva Kälkäjä omistaa 55 ja kehitykseen pureutuva Hintikka 45 prosenttia osakekannasta.

Mikko Kälkäjä sanoo, että toimiston markkinointiviestinnän suunnitteluprosessi on kunnossa ja nyt toimintaa pyritään laajentamaan ja kansainvälistämään. Oulun Mobile Forumissa ja Medipoliksessa jo olevan asiakaskunnan lisäksi katseet on suunnattu pääkaupunkiseudulle. Hintikka sanoo, että suunnitelmissa on myös toimiston tuominen fyysisesti Helsinkiin, jossa valtaosa markkinointiviestinnän rahavirroista liikkuu. Eurooppalaisina partnerina toimistolla on Chameleon Marketing Communications.

— Mercum Interactive-toiminnan uudelleenkäynnistäminen on myös yksi keskeinen tavoitteemme. Samoin brandin rakennusprosessin kehittäminen Turun yliopiston kanssa, Hintikka kertoo.

Kyösti Suolanen