Varustamoyhtiö Viking Line ylsi historiansa toiseksi suurimpaan matkustajamäärään heinäkuussa, yhtiö tiedottaa.

Viking Linen matkustajamäärä kaikilla reiteillä oli heinäkuussa 951 645. Tällä lukemalla yhtiö ohitti marginaalisesti vuoden 2018 määrän, joka oli 951 005.

"Olemme erittäin tyytyväisiä matkustajamäärän kehitykseen heinäkuussa ja iloisia siitä, että niin monet valitsevat meidän laivamme. Rosellan peräkkäiset matkustajaennätykset ilahduttivat erityisesti. Lähimatkailu ja matkustaminen naapurimaissa näyttää kiinnostavan matkailijoita tällä hetkellä. Tämä heijastaa ajankohtaisia yhteiskunnan keskusteluja", sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses tiedotteessa.

Viking Linen laivoista menestyi erityisesti M/S Rosella, jolla oli ennätysmäärä matkustajia kesäkuussa. Laiva teki ennätyksen myös heinäkuussa 146 050 matkustajalla.

Kasvu ei silti riittänyt kilpailevan varustamon Tallink in vauhtiin.

Maanantaina Tallink-konserni kertoi kuljettaneensa heinäkuussa enemmän matkustajia kuin koskaan aiemmin historiansa aikana yhden kuukauden aikana. Yhtiön kaikilla reiteillä matkusti yhteensä reilut 1,2 miljoonaa matkustajaa - 1,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Tänä vuonna Viking Line liikennöi seitsemällä aluksella. Helsingin ja Tukholman väliä liikennöivät Mariella ja Gabriella ajoivat myös tänä kesänä päivävuoroja Tallinnaan.

Kummankin aluksen kapasiteettia saatiin näiden ylimääräisten vuorojen ansiosta hyödynnettyä huomattavasti. Viking Cinderella teki lisäksi kolme risteilyä Tukholmasta Visbyhyn Almedalin politiikkaviikon aikana.

Kaikkien aikojen ennätys Viking Linella tehtiin vuonna 2017, jolloin katamaraani Viking Faster liikennöi Helsingin ja Tallinnan väliä.