Nimitykset

Laura Kukkonen 17.4.2018 10:09 päivitetty 17.4.2018 10:12

Merja Ylä-Anttila siirtyy Maikkarilta Ylen toimitusjohtajaksi

Antti Mannermaa
Ylen tuleva toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Lauri Kivisen seuraajaksi on valittu MTV:llä lähes koko työuransa tehnyt Merja Ylä-Anttila.

Mediahubin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila on valittu Yleisradion toimitusjohtajaksi 1. syyskuuta 2018 alkaen. Hän jatkaa MTV:n palveluksessa elokuun loppuun saakka.

Yle kertoi tammikuussa, että Lauri Kivinen siirtyy yksityisen sektorin palvelukseen. Kivinen on ollut Yleisradion toimitusjohtaja vuodesta 2010.

Ylä-Anttila on työskennellyt MTV:n uutistoiminnan parissa yli 30 vuotta, miltei koko työuransa ajan. Hän aloitti kesätoimittajana, sai vakituisen toimittajan paikan 80-luvun puolivälissä MTV Uutisista ja on noussut tunnetuksi yhteiskunnan ja politiikan asiantuntijaksi sekä media-alan vaikuttajaksi.

”MTV on minulle rakas työpaikka, joka on tarjonnut yli 30 vuoden ajan haasteita, iloa, inspiraatioita ja uutisvoittoja. Pöllölaaksolla tulee aina olemaan paikka sydämessäni”, Ylä-Anttila kertoo tiedotteessa.

MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund kertoo olevansa ylpeä Ylä-Anttilan valinnasta Ylen johtoon.

"Olen luonnollisesti pahoillani siitä, että Pöllölaakso menettää Merjan, mutta ei onneksi kauas", Nordlund sanoo.

MTV Uutisten vt. päätoimittajaksi ja Mediahubin vt. toimitusjohtajaksi on nimitetty uutistuotantojohtaja Tomi Einonen, joka aloittaa tehtävissä tänään tiistaina 17. huhtikuuta. Ylä-Anttilan on tarkoitus tukea Einosta uusissa tehtävissään kesäkuun loppuun asti.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö