Jääkiekon Mestiksen ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun yhteistyössä järjestämän Hengenpelastajaliigan ensimmäinen kausi aktivoi Mestis-yhteisön luovuttamaan verta puolen vuoden aikana peräti 1 404 kertaa.

Tällä määrällä pystytään auttamaan yhteensä jopa yli 4000 potilasta. Luku perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta, kun luovutetusta verestä tehdään punasolu-, verihiutale- ja plasmavalmiste.

Hengenpelastajaliigan voittoon ylsi TUTO Hockey 567 luovutuskerralla. Toiseksi sijoittui Tampereen KOOVEE 307 luovutuskerralla ja kolmanneksi keuruulainen KeuPa HT 174 verenluovutuksella.

Veripalvelun kumppanuuskoordinaattori Kaisu Maijala kiittää lämpimästi kaikkia Mestis-seuroja ja niiden kannattajia aktiivisesta osallistumisesta kampanjaan, jonka kannustamana verenluovuttajaksi ryhtyi monia ensikertalaisiakin.

”Urheilun yhteisöllisyys ja positiivinen kilpailuhenkisyys näytti voimansa nopeasti, kun kampanja lähti syksyllä käyntiin. Onnittelut TUTOlle Suomi-kiekon ensimmäisestä ’hengenpelastusmestaruudesta’”, Maijala toteaa tiedotteessa.

Hengenpelastusmestaruuden voittaneen TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen iloitsee saavutukssesta ja jakaa kiitosta myös seuran kannattajaryhmä TUTO Rebelsille, joka teki työtä läpi kauden hyvän asian puolesta.

”He kävivät luovuttamassa verta aktiivisesti ja myös kannustivat muita luovuttamaan. Ja totta kai kiitokset kaikille muille TUTO-kannattajille ja turkulaisille, jotka kävivät luovuttamassa verta TUTOn puolesta tässä tärkeässä kampanjassa”, Aavinen kiittelee.

Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyö palkittiin kolmessa kategoriassa Sponsorointi ja Tapahtumat 2020-gaalassa 9.2.2020. Palkinnot tulivat Vuoden vastuullisuuskampanja - ja "Vuoden sponsorointikohde -kategorioista. Lisäksi tuli vielä kunniamaininta Vuoden Sponsori - kategoriasta.

Kiitosta saanut kampanja jatkuu myös tulevalla kaudella. Hengenpelastajaliigan avulla on tarkoitus aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita. Hengenpelastajaliigan voi osallistua paitsi Mestis-paikkakunnilla, myös kaikissa muissa Suomen verenluovutuspaikoissa.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan "Vuoden hengenpelastaja"-palkinnolla.

Yhdestä luovutuskerrasta joukkue kuittaa sarjataulukkoon kolme pistettä. Kolme "sarjapistettä" perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta.

Mestiksen kausi 2019–2020 päättyi maaliskuussa ennenaikaisesti runkosarjaan koronaepidemian vuoksi. Runkosarjan voittajaksi ylsi puolustavana mestarina kauteen lähtenyt Imatran Ketterä. TUTO Hockey sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi.