Johnny Kniga julkaisee Metallica – Aapinen -lastenkirjan suomeksi helmikuun alussa 2020. Howie Abramsin kirjoittama ja Michael ”Kaves” McLeerin kuvittama kirja on tehty yhteistyössä bändin kanssa ja se kertoo Metallican tarinan uusille fanisukupolville. Kirjan suomentaa räppäri Heikki Kuula.

Aakkosittain etenevä kirja nostaa esiin Metallican historian käännekohtia, esittelee bändin jäsenet ja avaa heidän maailmaansa. Kirja on suunnattu eri-ikäisten yhdessä luettavaksi ja lukemisen opetteluun.

Nyt ilmestyvä kirja on yksi harvoista virallisista Metallica-kirjoista, joita bändi on ollut itse tekemässä.

”Metallica on vauvat ja vaarit yhdistävä ylisukupolvinen kokemus. Jamesin, Larsin, Kirkin ja Robertin aapiskirja antaa thrash-isille ja -äideille juuri oikeat aiheet, joilla opettaa lapsensa lukemaan. Heikki Kuulan rytmikäs suomennos toimii lapselle ääneen luettuna kuin The Four Horsemen!” hehkuttaa Johnny Knigan kustantaja Jaakko Pietiläinen.

Suomessa Metallicalla on sankka fanijoukko. Vuonna 1981 perustettu bändi on esiintynyt täällä peräti kaksikymmentä kertaa. Vuonna 1991 julkaistusta Metallica-albumista alkaen bändin jokainen levy on noussut Suomessa listaykköseksi. Kesällä 2019 Metallica esiintyi 55 000 kuulijalle Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa ja keväällä 2018 kahtena peräkkäisenä iltana Hartwall Arenalla yhteensä lähes 30 000 kuulijalle tehden molempina iltoina Hartwall Arenan katsojaennätyksen.

Kirjan kirjoittanut Howie Abrams on musiikkialalla kannuksensa hankkinut tietokirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut muun muassa teokset The Merciless Book of Metal Lists, Hip-Hop Alphabet ja Hip-Hop Alphabet 2. Kuvittaja Michael ”Kaves” McLeer on legendaarinen graffititaiteilija ja kuvittaja, jonka työnjälkeä on voinut nähdä niin New Yorkin metrovaunuissa kuin vaikkapa automerkki Jaguarin ja Adidaksen mallistoissakin.