Suomalaisen metsän tarjoamasta hyvinvoinnista ammentava Metsä/Skogen hakee kasvua. Toukokuussa se avaa liikkeen Helsinki-Vantaan lentokentälle. Samalla Metsä/Skogen lähtee tavoittelemaan Japanin-markkinoita.

Metsä/Skogenin perustaja Carita Peltonen uskoo, että ekologinen ja yhteisöllinen konsepti kiinnostaa.

”Vastuullinen kuluttaminen ja halu parantaa elämänlaatua kokonaisvaltaisesti kiinnostavat kuluttajaa sekä meillä ja maailmalla koko ajan enemmän” toteaa Metsä/Skogenin toimitusjohtaja Carita Peltonen.

”Suomalainen metsä tarjoaa runsaasti aineksia hyvään elämään superfoodeista hyviin ja monipuolisiin materiaaleihin puhumattakaan luontokokemuksen positiivisista vaikutuksista. Metsäkokemus poistaa stressiä ja masennusta sekä laskee verenpainetta.”

Marraskuussa Mannerheimintielle avautuneen lippulaivaliikkeen moniaistinen metsäkokemus, suomalaiset designtuotteet ja palvelut ovat auttaneet kasvattamaan yrityksen ympärille aktiivisen yhteisön, Metsä/Skogen tiedottaa.

Japani-haaveisiin otetaan nyt konkreettinen askel, kun Metsä/Skogen aloittaa yhteistyön japanilaisen Minä Perhosen kanssa.

Nimenkin perusteella Suomi-sympatiaa tunteva Minä Perhonen on yksi Japanin keskeisiä designyrityksiä, jolla on yhteensä 13 liikettä Japanissa.

Minä Perhonen on aiemmin tehnyt yhteistyötä Fritz Hansenin ja Liberty of Londonin kaltaisten designtalojen kanssa. Metsä/Skogenin kanssa tehtävä yhteistyö tuo Minä Perhosen tuotteita Helsinkiin ja Metsä/Skogenin tuotteita Minä Perhosen valikoimaan Japaniin.

”Metsä/Skogen ja Minä Perhonen jakavat samanlaisen arvomaailman”, kertoo Minä Perhosen perustaja Akira Minagawa.

”Kestävä kehitys, luonto ja design ovat molempien toiminnan keskiössä. Se on ollut hyvä ja helppo perusta yhteistyön aloittamiselle”, Minagawa jatkaa.

Yhteistyö Minä Perhosen kanssa oli Metsä/Skogenin toimitusjohtajalle Carita Peltoselle pitkäaikainen haave, joka nytkähti liikkeelle kaksikon tavatessa. Peltonen kertoi jo Mannerheimintien liikkeen avajaisissa, että Japanissa on paljon kiinnostusta suomalaiselle metsäkonseptille.

”Tulevaisuudessa yhteistyötä on tarkoitus kasvattaa ja viedä suomalaista metsäelämystä laajemmin Japaniin”, Peltonen kertoo.

Carita Peltonen on alusta asti ilmaissut haluavansa viedä Metsä/Skogenin kansainvälisille markkinoille. Kansainvälistymiseen ja kasvuun haetaan potkua rahoituskierroksella, jonka yhteydessä aloitetaan joukkorahoituskampanja maalis-huhtikuussa.

Saman arvopohjan omaavia pääomasijoittajia haetaan jo nyt.

Carita Peltonen markkinoi Metsä/Skogenia hyvänä sijoituskohteena, koska se vastaa useisiin keskeisiin kansainvälisiin megatrendehin. Sen toiminnan ytimessä ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi, yhteisöllisuus, vastuullisuus ja ekologisuus. Kansainvälistymisen ajatuksena on viedä suomalainen metsäelämys maailman metropoleihin.