Mielensäpahoittaja saa oman metsäkatsomon Lahdessa ensi vuonna järjestettäviin hiihtolajien MM-kisoihin.

Kirjailija Tuomas Kyrö n luomalle hahmolle rakennetaan Lahden MM-kisojen ensimmäinen tuotteistettu katsomo.

Mielensäpahoittajan kisakatsomo tarjoaa perinteisen tyylin hiihtotunnelmaa: mustikkakeittoa, nuotiokahvit, väliaikataulut ja legendaarisia vieraita. Itse Mielensäpahoittaja on paikalla kertomassa kuinka voitto ja tappio täytyy osata kantaa.

Katsomo sijaitsee metsän siimeksessä.

"Halu seurata hiihtokisoja metsän keskellä on noussut vahvasti esiin yleisölle tekemissämme tutkimuksissa. Metsäkatsomojen määrää ja niiden palveluja tullaankin lisäämään ensi vuoden MM-kisoihin", Lahti 2017 -kisojen myyntijohtaja Mikko Saarinen kertoo tiedotteessa.

Oman katsomon lisäksi Mielensäpahoittaja virittelee hiihtokisatunnelmaa myös uuden kirjan kautta. Tuomas Kyrön kirjoittama Mielensäpahoittajan hiihtokirja ilmestyy marraskuussa ja jaetaan myös jokaiselle Mielensäpahoittaja-katsomoon lipun ostaneelle tapahtumassa.

"Hiihtäjän tarkoitus on mennä metsään. Ja metsästäkin eteenpäin, järven jäille, vieraille maille. Metsästä palatessaan hänellä on oltava jotain tarpeellista mukanaan. Karhu, emäntä, uusia tietoja ja taitoja, mausteita taikka harvinaisesta turkiksesta tehty hattu. Kilpahiihdossa metsään menneen hiihtäjän pitää tulla takaisin kultamitalin kanssa. Vähintään on tehtävä talven paras hiihto." - Mielensäpahoittajan hiihtokirja.