Kotimainen media teki leetistä – nuorten suomalaisyrittäjien keksimästä reality-tv-urheilulajista – orastavan maailmanbrändin vuonna 2007. Joukkuepelissä singotaan pientä palloa putkimaisella mailalla kohti ympyrän muotoista maalia.

Leetin kehittäjät suunnittelivat maailmanlaajuista tv-turnausta keväälle 2009. Jaossa piti olla miljoona dollaria sponsorirahaa ja sarjan oli tarkoitus tehdä tavallisista pulliaisista kansainvälisiä urheilutähtiä.

Joukkueet piti pestata globaalissa tosi-tv-ohjelmassa.

"The show itself... will be the largest and most influential reality series ever made", yhtiön lehdistötiedote julisti kesällä 2007.

Massiivista turnausta tv-sarjoineen ei viime vuonna nähty, eikä pelin perustajia ole helppo saada selventämään brändin nykytilaa.

Pelin isä, Jaakko Mäki-Petäjä on muuttanut Yhdysvaltoihin. Myyntijohtaja Iiro Lahdenranta on lopettanut. Yksi perustajista, valmennusyritys Spring Housen toimitusjohtaja Keni Simola on ”kiinni palavereissa”.

Spring House on Leet Internationalin emoyhtiö, joka saa ison osan tuloistaan julkisen rahan Työhallinnolta.

Spring House on tukenut Leet-projektia vajaalla puolella miljoonalla eurolla vuosina 2007–2008. Samaan aikaan Leet International on tehnyt 1,3 miljoonaa euroa liiketappiota 8 000 euron liikevaihdolla.

Playleet.com-sivustolta selviää, että Leet USA:lla on tällä hetkellä 101 jäsentä. Leetiä on nähtävästi pelattu jumppasaleissa ja nurmikolla, mutta suunnittellusta leet-sisähallista ei löydy kuvia. Keskustelupalstoilla on hiljaista. Australialaisesta yliopistosta kysellään leet-mailoja ja ihmetellään, miksei tiedusteluihin vastata:

– Tietääkseni olen ainoa leet-mailan omistaja tässä maanosassa. Ei pysty pelaamaan yhdellä mailalla!

Tulevia tapahtumia sivustolta ei löydy. Viimeisin uutinen on joulukuulta 2009:

– Thank You for the year 2009 and let’s keep up the good work in 2010!