Vastuullisuushankkeet

M&M 13.9.2017 13:21

Mika Häkkinen AKK:n hankkeen tukijaksi: "Jos et ole ammattilainen, tsekkaa renkaiden kunto ammattilaisella”

Nokian Tyres Media Archive
Mika Häkkinen korostaa renkaiden pitävyyden merkitystä kaikissa olosuhteissa.

Formula 1 -sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen muistuttaa, että renkaiden kunto on ajoturvallisuuden kannalta äärimmäisen keskeinen asia.

F1-sarjan maailmanmestaruuden vuosina 1998 ja 1999 voittanut Mika Häkkinen on lähtenyt tukijaksi AKK:n Turvassa Tiellä -kampanjaan.

Häkkinen osallistui hanketta varten videokuvauksiin Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa syyskuun toisella viikolla. Hankkeen videosarjassa käsitellään kymmentä liikenteessä tärkeää turvallisuussääntöä.

Häkkinen kertoo liikenneturvallisuuden olevan itselleen tärkeä aihe, jonka eteen tehtävässä työssä hän on mielellään mukana. Vaikka kaikki lähtee liikenteessä ratin ja penkin välistä, myös ajoneuvosta huolehtiminen on tärkeää, Häkkinen painottaa.

Nokian Renkaiden brändilähettiläänä toimiva autourheilukonkari muistuttaa erityisesti renkaiden merkityksestä turvallisessa liikennöinnissä. Niiden toimivuutta ja turvallisuutta Häkkinen oppi arvostamaan myös kilpailuvuosinaan.

"Oli aivan äärimmäisen tärkeää, että renkaat pitivät kaikenlaisissa erikoisolosuhteissa. Erilaiset säät vaikuttavat todella paljon pitoon. Kun renkaat ovat kunnossa, pääsee tilanteisiin reagoimaan nopeasti. Sama on myös arkiliikenteessä", Häkkinen kertoo AKK:n tiedotteessa.

Nokian Renkaiden uusia kesärenkaita Ahvenistolla testannut Häkkinen alleviivaa renkaiden säännöllisen tarkistamisen tärkeyttä.

"Urasyvyys ei saa olla liian pieni ja ilmanpaine pitää olla kunnossa. Urasyvyyttä voi arvioida vaikkapa kahden euron kolikkoa apuna käyttäen, ja ilmanpaineet pitää katsoa autonvalmistajan ohjeiden mukaisiksi. Jos et ole ammattilainen, tsekkaa renkaiden kunto ammattilaisella", Häkkinen sanoo muistuttaa.

Videosarjassa esitellään liikenneturvallisuuteen liittyviä sääntöjä

"Tarkistutan renkaani" on Häkkisen ydinsanoma myös Turvassa Tiellä -hankkeen videosarjassa, jonka ensimmäiset osat julkaistaan kuluvana syksynä. AKK:n ja hankekumppaneiden koostamissa videoissa urheilun ammattilaiset ja muut julkisuudesta tutut henkilöt tuovat esille itselleen tärkeitä, liikenneturvallisuuteen liittyviä sääntöjä.

Hankkeen teemaa mukailevilla niin sanotuilla Kymmenellä Kultaisella Tieliikennesäännöllä pyritään vaikuttamaan arkiliikennöintiä koskeviin asenteisiin ja herättämään keskustelua liikenneturvallisuudesta.

Turvassa Tiellä on autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, yhteiskuntavastuuhanke, jota on toteutettu vuodesta 2013 alkaen. Valtakunnallinen hanke vie kouluttajiensa avulla liikennekasvatusta yläkouluihin ja 2. asteen oppilaitoksiin, ja on samalla osa maailmanlaajuista FIA Action for Road Safety -kampanjaa.

Hanke tuo vuosittain liikenneturvallisuutta esille myös useissa autourheiluun ja yhteiskunnalliseen toimintaan liittyvissä tapahtumissa, kuten Suomen MM-rallissa ja SuomiAreenassa. Hankkeen kumppaneina toimivat Nokian Renkaiden ohella BMW Suomi, NEP Finland, Lasol ja Suomen Autokoululiitto.