Mikael Jungner on nimitetty viestintätoimisto Kreab Oy :n toimitusjohtajaksi 1. huhtikuuta alkaen.

Sdp:n kansanedustajana toimiva Jungner on aiemmin työskennellyt Sdp:n puoluesihteerinä, Yle n toimitusjohtajana, Microsoft in Suomen ja Baltian tietoyhteiskuntasuhteiden johtajana ja pääministerin sekä oikeus- ja hallintoministerien eritysavustajana.

Kreabin toimitusjohtajana toiminut Matti Saarinen jatkaa viestintätoimiston hallituksen puheenjohtajana. Saarinen on johtanut Suomen Kreabia 14 vuotta.

Saarinen on hoitanut Suomen Kreabin toimitusjohtajuutta viime syksystä, jolloin edellinen toimitusjohtaja Pekka Timonen jätti yhtiön ja siirtyi Valtioneuvoston kansliaan vastaamaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlahankkeesta.

"Mikael on mitä innostavin, luovin ja uudistusvoimaisin viestinnän ammattilainen. Hän on hyvin sopiva johtamaan jo 25 vuotta toimineen Helsingin-toimistomme kehittämistä. Meillä on erinomaiset mahdollisuudet rakentaa Kreabin tulevaisuutta Suomessa, ja olen iloinen siitä, että Matti jatkaa tiimissä", sanoo Kreabin konsernijohtaja Charlotte Erkhammar tiedotteessa.

Mikael Jungner valittiin mainostoimisto Ilme en hallituksen jäseneksi elokuussa 2014.

Vuonna 1970 perustettu Kreab on kasvanut kansainväliseksi viestintätoimistokonserniksi, jonka palveluksessa työskentelee 400 viestintäkonsulttia 25 maassa viidellä mantereella.

Kreabin Suomen-yhtiö on erikoistunut yritys- ja talousviestintään sekä yhteiskuntasuhteisiin. Toimistossa työskentelee nyt parikymmentä viestinnän ammattilaista.

Kreab Gavin Anderson -nimellä vuodesta 2009 tunnettu viestintäkonserni lyhensi nimensä Kreabiksi aiemmin tänä vuonna.