Tempaukset

Ville Perttula 22.2. 15:29

Miljonääriksi pyrkivän Lauri Salovaaran yritys osakkaaksi muumikahviloita pyörittävään yritykseen: "Tämä keissi on suoraan kansainvälinen"

Vesa Ranta
Miljonääriksi hamuava Lauri Salovaara julkaisee kirjan projektistaan.

Lauri Salovaara pyrkii miljonääriksi 500 päivässä. Projekti alkoi vuosi sitten, ja nyt hänen yhtiöllään on kasassa omistuksia 850 000 euron edestä.

Miljonääriksi 500 päivässä halajava Lauri Salovaaran 7Figures on lähtenyt pienosakkaaksi mukaan Mumin Kaffe -perheravintoloita pyörittävään Café of Cartoonsiin. Salovaaran mukaan kyseessä on pienosakkuus. Kyseessä on Salovaaran miljonääriprojektin kahdeksas yhteistyöyritys.

Salovaara kertoo M&M:lle, että Café of Cartoonsin perustaja Sanna Kiiski oli kysynyt häntä mukaan jo vuosi sitten.

"Muumien brändi on vahva, ja koko perheen huomioon ottava kahvila on hyvä yhdistelmä. Tämä keissi on suoraan kansainvälinen. Tämäntyyppinen kahvilatoiminta toimii Lähi-idässä ja Aasiassa, joissa ostoskeskuksissa vietetään tunti tolkulla aikaa ilmastoinnin takia."

Ensimmäinen Mumin Kaffe -kahvila avattiin vuosi sitten, ja nyt kahviloita on Suomessa ja Ruotsissa yhteensä kahdeksan. Mumin Kaffe -perhekahviloita pyörittävä Café of Cartoons tähyää ulkomaille. Café of Cartoonsin idea on yhdistää erilaisia brändejä kahvila- ja ravintolakonsepteihin.

"Neuvottelemme tällä hetkellä muutaman ison kansainvälisen sijoittajan kanssa siitä, että he tulisivat mukaan yritykseemme merkittävällä osuudella. Lisäksi uusien brändien osalta aloitamme franchise -toiminnan yhteistyössä erään ulkomaisen toimijan kanssa", Sanna Kiiski kertoo tiedotteessa.

Lauri Salovaara aloitti viime vuoden helmikuussa projektin, jossa hänen tavoitteenaan on hankkia miljoona euroa 500 päivässä.

Salovaara kertoo, että hänen yhtiöllään omistuksia 850 000 euron edestä tällä hetkellä. Hän kertoo, että vuosi on ollut erittäin kiireinen. Yhteistyöehdotuksia on tullut hänen mukaansa noin 500.

"Minulla oli alun perin ajatuksena, että olisin mukana kymmenessä yrityksessä."

Salovaaralla on takanaan viisi neuvonantajan ryhmä, jossa ovat mukana teollisuusneuvos Jorma Terentjeff, professori Juha-Pekka Kallunki, konsultti Maucca Kärki ja tuotantoyhtiö NTRNZ Median perustaja Teemu Hostikka sekä kauppias Sampo Kaulanen.