Edison Research -tutkimuslaitos julkaisi keskiviikkona tietoa Facebook in käyttäjätilastoista. Laitoksen mukaan Facebook on kadottanut vuodesta 2017 yli 15 miljoonaa käyttäjää. Asiasta uutisoi Cnet.

Laitoksen mukaan vielä kaksi vuotta sitten 67 prosenttia yhdysvaltalaisista yli 12-vuotiaista käytti Facebookia. Vuonna 2018 Facebookia käytti enää 62 prosenttia ja tullessa vuoteen 2019 oli luku 61 prosenttia. Yhteensä käyttäjiä on Edison Researchin mukaan tällä hetkellä noin 172 miljoonaa.

Suurinta kato oli nuorten käyttäjien kohdalla. Vuonna 2017 79 prosenttia 12–34-vuotiaista amerikkalaisista käytti Facebookia. Tänä vuonna samassa ikäryhmässä Facebook löytyy enää 62 prosentilta. Käyttäjämäärässä puhutaan siis 17 miljoonan käyttäjän kadosta.

Toisaalta Facebookin omistaman Instagram in suosio on samassa ikäryhmässä noussut. Snapchat in suosio on pysynyt ennallaan, kun taas Twitter-käyttäjien määrä on laskenut.

Vaikka Facebookin suosio on laskenut, pitää se silti paikkansa suosituimpana somekanavana Yhdysvalloissa. Käyttäjäkatoa selittää varmasti osaltaan Facebookiin liittyneet skandaalit.

Suomessa DNA julkaisi viime vuoden kesällä Digitaalisen elämän tutkimuksen, jossa kysyttiin suomalaisten somen käytöstä. Myös Suomessa trendi on sama: nuoret jättävät Facebookin, kun vanhemmassa ikäluokassa sen käyttö taas kasvaa. Facebook on kuitenkin Suomessakin suosituin somepalvelu päivittäisessä käytössä mitattuna.