Gunilla Herlitzin nimitys on osa Miltton in kasvustrategiaa ja tavoitetta luoda uudenlainen vaikuttamisen, viestinnän, markkinoinnin ja johtamisen yhdistävä toimija niin Pohjoismaissa kuin Baltiassa.

Nimityksen myötä Miltton Labsin perustaja ja osakas Fredrik Andersson siirtyy toimitusjohtajan tehtävistä kehittämään Miltton-ryhmän palvelutarjoamaa ja uusia innovaatioita.

Ennen Milttonille siirtymistään Herlitz on toiminut mediakonserni Bonnier Newsin toimitusjohtajana sekä Dagens Industrin ja Dagens Nyheterin päätoimittajana.

Bonnier Newsin johtajana Herlitz onnistui kääntämään yhtiön liiketoiminnan kannattavaksi mediamurroksen aikana. Herlitz lopetti Bonnierilla vuonna 2016. Bonnierin jälkeen hän on työskennellyt Sportamoren ja Marginalen Bankin hallituksissa.

Kauppalehden haastattelussa Herlitz kertoo, että hän halusi edelleen työskennellä kasvun parissa.

”Siitä olin varma, että haluan työskennellä kasvun parissa. Toisaalta minulla on pitkä kokemus digitaalisesta transformaatiosta. Milttonissa on kyse molemmista. Aiemmassa työssäni jouduin reagoimaan muutoksiin. Milttonilla olemme itse aloitteellisia. Ajamme ja johdamme muutosta”, Herlitz kertoo Kauppalehdelle.

Viime vuonna Miltton-ryhmän liikevaihto ylitti 23 miljoonaa euroa, josta kasvua edellisvuoteen oli noin viidennes eli 3,6 miljoonaa euroa. Liikevoitto nousi 3,2 miljoonaan euroon, josta kasvua edellisvuoteen oli 17 prosenttia.

"Liiketoiminnan kasvu heijastaa yritysten tarvetta strategiseen näkemykseen, joka yhdistää vaikuttamisen, viestinnän, markkinoinnin ja johtamisen. Myös konsulttibisneksen raja-aidat ja ansaintalogiikka ovat murroksessa. Me haluamme olla luomassa markkinoille kokonaan uutta kategoriaa. Gunillan kaltaisten vaikuttajien tunnistaminen ja rekrytoiminen on ratkaisevassa roolissa alan kehittämisessä ja kasvun mahdollistamisessa", Miltton-ryhmän toimitusjohtaja Mathias Järnström kertoo tiedotteessa.