Mirum Agencyn yt-neuvottelujen seurauksena toimisto irtisanoo 16 työntekijää. Irtisanomisten lisäksi toimisto lomauttaa kaksi työntekijää. Neuvottelut päättyivät perjantaina.

Yt-neuvottelujen piirissä olivat kaikki Mirumin noin 120 työntekijää. Toimisto kertoi elokuussa, että vähennystarve koskee korkeintaan kahtakymmentä henkilöä.

Mirumin toimitusjohtaja Miika Lumme kertoo M&M:lle olevansa tyytyväinen, että irtisanottavien määrää saatiin vähennettyä.

”Koronaepidemian myötä on tullut selväksi, ettemme pääse myyntikatteen osalta sille asetettuun tavoitteeseen. Jouduimme tekemään rakenteellisia muutoksia tuotannollisista ja taloudellisista syistä.”

Lumme ei tarkenna, miten irtisanomiset ja lomautukset kohdistetaan.

”Emme luopuneet varsinaisesti mistään toiminnasta, vaan katsoimme koko talon läpi ja teimme koko talon tasoiset toimenpiteet.”

Mirumin on lomauttanut henkilöstöään myös maaliskuussa koronakriisin puhjettua. Mirum Agency on osa kansainvälistä mainostoimistoketjua WPP:tä.

M&M:n Mirumilta saamien tietojen mukaan yhtiö teki viime vuonna päättyneellä tilikaudella 12,47 miljoonan euron myyntikatteella 1,66 miljoonan euron tuloksen. Yhtiön liikevaihto oli 17,03 miljoonaa euroa.

Yhtiön tilinpäätöstä ei löydy vielä kaupparekisteristä. Patentti- ja rekisterihallituksen verkkosivuilta selviää, että 30.9.2019 ja 31.3.2020 välisenä aikana päättyneeltä tilikaudelta laadittu tilinpäätös täytyy ilmoittaa kaupparekisteriin kahden kuukauden kuluessa tilinpäätöksen vahvistamisesta, kuitenkin viimeistään 30.11.2020. Kyse on poikkeuksesta, joka on tehty koronan vuoksi. Ohje koskee muun muassa osakeyhtiöitä. Perinteisesti vuodenvaihteessa päättyneen tilinpäätöksen on pitäny tolla kaupparekisterissä elokuun loppuun mennessä.

M&M uutisoi kesäkuussa, että Mirumilla on ollut haasteita tilinpäätösten toimittamisen kanssa. Tilikauden 2018 tilinpäätös saapui kaupparekisteriin 9. kesäkuuta eli miltei vuoden määräajan jälkeen. Vuonna 2018 Mirum teki 13 miljoonan euron myyntikatteella 1,3 miljoonan euron liiketuloksen. Yhtiön liikevaihto oli 20,3 miljoonaa euroa.

Lisäys 13.10.2020 klo 14:40 Juttuun on lisätty tieto koronan vuoksi säädetystä, tilinpäätösten toimittamista koskevasta poikkeusaikataulusta.