Apple julkaisi iPhone-mallistonsa uuden lippulaivan, iPhone XS:n vain runsas kuukausi sitten. Nyt Apple on laskemassa markkinoille XS:n pikkuveljen, iPhone XR:n.

Puhelinten outo nimeämistapa on herättänyt runsaasti spekulaatiota, ja vasta Applen markkinointipomon Phil Schillerin paljastus ratkaisi asian.

Schiller kommentoi antamassaan haastattelussa Engadgetille, että sen puoleen XS kuin XR:kään ei tarkoita yhtään mitään. Ne ovat vain siistin kuuloisia kirjainyhdistelmiä.

”Rakastan autoja ja asioita, jotka menevät kovaa, ja sekä R että S ovat kirjaimia, joita käytetään urheiluautoissa merkitsemään ajoneuvoja, jotka ovat todella erityisiä”, Schiller sanoo.

The Next Web arvelee, että S ja R valikoituivat kirjaimiksi, koska Schiller fanittaa Audia, ja Audilla on R- ja S-automallistot.

Spekulaatiolle ei siis ole enää tarvetta, mutta ratkaisu todennäköisesti ei ole muuta kuin massiivinen pettymys niille Apple-faneille, jotka toivoivat nimeämiskäytännön olevan jotain nerokasta ja uraauurtavaa Applen maineelle sopivaan tapaan.