Netflix ilmoitti tiistaina tuovansa palveluunsa top10 -listaukset. Palvelu kertoi asiasta blogipostauksessa. Aiheesta uutisoi lisäksi muun muassa The Verge.

Lista päivittyy Netflixin mukaan joka vuorokausi ja nostaa esille kymmenen suosituinta sisältöä tilaajan kotimaassa. Elokuville ja sarjoille on Netflixin mukaan tulossa omat top10 -listat.

Listaus on maakohtainen, joten suomalainen katsoja näkee mitä luultavimmin erilaisen listauksen verrattuna vaikkapa norjalaiseen tai saksalaiseen tilaajaan.

Netflix on kokeillut 10 suosituimman elokuvan ja sarjan listausta aiemmin Britanniassa ja Meksikossa. Kokeilu oli yhtiön mukaan onnistunut, joten listaukset ovat tästä päivästä eteenpäin saatavilla käyttäjille maailmanlaajuisesti.

Top10 -listauksen ulkoasu on erilainen verrattuna muihin Netflixin perinteisiin sisältölistauksiin erottelun helpottamiseksi.

Toimitusjohtaja Reed Hastingsin mukaan listaus saattaa tehdä katselukokemuksen vielä mukavammaksi niille tilaajille, jotka ovat erityisen kiinnostuneita muiden katselumieltymyksistä.

Viime vuoden lopussa Netflix julkisti listan suosituimmista Originals-sarjoista sekä itse tuottamista elokuvista. Tähän saakka palvelu oli ollut vuosia kitsas paljastamaan tietoja katsotuimmista sisällöistä.