Rovaniemeläinen ravintola Kauppayhtiö jakaa tänään tiistaina klo 11 eteenpäin 500 ilmaista ämpäriä burgerin ostajille.

Tempaus ammentaa inspiraationsa suomalaisten hämmentävästä ämpärifanituksesta, kertoo Kauppayhtiön omistaja Antti Kuha.

”Jokaista ostettua burgeria vastaan saa ämpärin. Niitä jaetaan sitten niin kauan kuin riittää. Todennäköisesti keskiviikon aikana ämpärit ovat jo loppuneet”, Kuha kertoo M&M:lle.

Idean tempaukselle keksi kampanjan Uudellamaalla suunnitellut art director Ale Lauraéus. Innoitus virisi Kuhan kanssa puhelinkeskustelun aikana. Kuha kertoi, että asiakkaita on riittänyt kesällä niin mukavasti, että ravintolassa on tunnin jono koko ajan.

”Sanoin huumorilla, että tehdään viiden tunnin jono. Antti kysyi, miten. Sanoin, että jaetaan Kauppayhtiön ämpäreitä ja toivotellaan porukkaa hillametsille Kauppayhtiön kautta. Antti vastasi, että tehdään pois”, Lauraéus kertoo.

Maanantaina alkuiltapäivästä asiasta Kauppayhtiön omissa medioissa kertoneen Kuhan mukaan jo tunnin kuluessa oli ehtinyt tulla ämpäreitä koskevia kyselyitä ja myös mökkinaapuri kävi tiedustelemassa asiasta.

”Ihmiset ovat sekaisin ämpäreistä. Olen aina ajatellut, että ovathan nuo ihmiset vähän hulluja, kun innostuvat niin ämpäreistä. Mutta näköjään se on totta”, Kuha sanoo.

Takana ennätyskuukausi

Rovaniemi on perinteisesti talvikaupunki. Myös Kauppayhtiön isoimpiin asiakasryhmiin lukeutuvat yleensä pääsääntöisesti ulkomaalaiset turistit sekä yliopiston opiskelijat.

Heinäkuussa Kauppayhtiö teki koko 15-vuotisen historiansa kuukausikohtaisen myyntiennätyksen. Kuhan mukaan taustalla on selkeä syy: kotimaan matkailun nouseminen koronakesän ilmiöksi.

”Tänä vuonna todella iso osa suomalaisista on lähtenyt autolla Lappiin. Moni kokee, että Rovaniemi on hyvä paikka pysähtyä syömään, vaikka jatkaisi siitä vielä pohjoisemmaksi. Lomalla varsinkin lapsiperheet haluavat syödä pizzaa ja hampurilaisia”, Kuha arvioi.

Erilaiset tempaukset ovat auttaneet Kauppayhtiötä myös keväällä. Vaikka ravintola sai myydä ainoastaan take away -annoksia, kauppa kävi olosuhteisiin nähden oikein mukavasti.

”Ketään en lomauttanut. Pidimme vain kesälomat porrastetusti. Ja nyt tosiaan sen jälkeen, kun ravintolat ovat saaneet aueta, olemme rikkoneeyt ennätyksiä.”

Tempauksessa on mukana omistaja Antti Kuhan ja Ale Lauraéuksen lisäksi valokuvaaja Pekka Mustonen.