R-kioski aikoo vuoden 2021 aikana tukea 5–8 omassa lajissaan menestynyttä urheilijaa yhteensä 30 000 eurolla. Ärrän joukkueeseen voi hakea mukaan minkä tahansa lajin edustaja, oli kyseessä sitten kiipeilijä, ratakelaaja, keihäänheittäjä tai karting-kuski.

Hakijan tasolla ei sinänsä ole merkitystä, vaan kyseessä voi olla nouseva kyky tai jo paikkansa vakiinnuttanut tähtikin.

Haku R-kioskin joukkueeseen on nyt käynnissä verkossa kaikille yli 16-vuotiaille omaan lajiinsa intohimoisesti suhtautuville urheilijoille. Hakuaika jatkuu 15.11. asti R-kioskin kampanjasivustolla.

R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen kertoo kioskiketjun ymmärtävän, kuinka haastavaa monelle urheilijalle on keskittyä harjoitteluun jatkuvien taloudellisten haasteiden vuoksi. Siksi R-kioski on päättänyt osallistua talkoisiin.

”Haluamme edesauttaa ihmisten hyvinvointia, johon kuuluu vahvasti myös urheilu. Hyvinvointi on kokonaisvaltainen termi ja haluamme viestiä hyvien ruokailutottumuksien tärkeydestä. Pitää syödä säännöllisesti liikkeellä ollessa, ja kioskimme sijaitsevat siellä, missä ihmiset liikkuvat.”

”Kehitämme jatkuvasti ruokavalikoimaamme ja olemme vahvasti mukana välipalakulttuurin kehittämisessä”, Rissanen kertoo M&M:lle.

Rissasen mukaan hakijoiden iälle ei ole asetettu ylärajaa, vaan tavoitteena on muodostaa joukkue, joka edustaa mahdollisimman hyvin suomalaista urheilukenttää koko sen laajuudessa.

Etenkin nuorten urheilijoiden ja mediassa harvemmin esillä olevien lajien harrastajien on usein haastavaa löytää sponsorirahaa uran tukemiseksi. R-kioskin näkökulmasta nyt käynnistynyt hanke onkin eräänlainen pelinavaus.

”Jos ohjelmamme kannustaa muitakin toimijoita mukaan vastaaviin toimenpiteisiin, niin mahtavaa”, Teemu Rissanen sanoo.

R-kioski on Rissasen mukaan tehnyt jo aiemmin paljon työtä vastuullisuuden ympärillä. Erityisesti Ärrä tekee hyvää paikallisesti -ohjelma on osoittanut, miten merkittävä suhteellisen pieni summa voi olla jollekin pienelle toimijalle, toteaa Rissanen.

”Ärrä tekee hyvää paikallisesti -ohjelmassa tuki kohdistetaan asiakkaiden ja paikallisten R-kauppiaiden valitsemiin lähiyhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin. Kolmen kuukauden välein kahdeksan kioskia, jotka ovat parhaiten kehittäneet välipalojen myyntiä, pääsevät lahjoittamaan valitsemalleen kohteelle 1 000 euroa.”

”Esimerkiksi paikallinen urheiluseura voi saada jalkapallokenttänsä kunnostettua tai vähävaraiset perheet kaipaamaansa tukea”, Rissanen havainnollistaa.

Liikunnan ja terveellisten elämäntapojen puolesta puhuminen on Rissasen mukaan suurimmassa määrin osa vastuullista yritystoimintaa. Näiden asioiden merkitys vain korostuu epävarmana ja monelle hyvin haastavana korona-aikana.

”Haluamme varsinkin korona-ahdistuksen keskellä pitää hyvää fiilistä yllä ja tuoda asiakkaillemme arjen piristystä ja edesauttaa ihmisten hyvinvointia. Varsinkin näinä haastavinakin aikoina haluamme olla ihmisten arjessa mukana ja tukemassa sitä R-kauppiaidemme johdolla”, Rissanen kertoo.