Muotitalo Marimekko julkisti keskiviikkona globaalin japanilaisen vaatebrändin Uniqlon kanssa uuden, rajoitetun ajan saatavilla olevan yhteistyömalliston. Mallisto tulee myyntiin marraskuun loppupuolella.

Mallisto on yritysten toinen yhteistyö, ja se on saanut inspiraationsa Suomen talvesta. Mallisto sisältää vaatteita ja asusteita naisille ja lapsille.

”Ensimmäinen rajoitetun ajan saatavilla ollut Marimekon ja Uniqlon yhteistyömallisto sai hyvän vastaanoton keväällä 2018. Olemmekin erittäin innoissamme tästä uudesta syksyn ja talven 2019 mallistosta, jossa Marimekon vahvat kuviot ja värit yhdistyvät kaikille sopiviksi suunniteltuihin tärkeimpiin talvivaatteisiin”, Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko sanoo tiedotteessa.

"Yhteistyö tarjoaa meille ainutlaatuisen tilaisuuden kertoa suunnittelufilosofiastamme laajalle globaalille yleisölle ja kasvattaa siten Marimekko-brändin kansainvälistä tunnettuutta.”

Mallistossa on käytetty muun muassa Maija Isolan vuonna 1956 suunnittelemaa Kivet-kuosia, Annika Rimalan Tasaraitaa vuodelta 1968 ja Maija Louekarin Siirtolapuutarhaa vuodelta 2009.

Mallisto tulee saataville kaikille Uniqlon markkinoille Japania lukuun ottamatta.

Brändiyhteistyö liittyy Marimekon tuoreimmassa osavuosikatsauksessa mainittuun, kesällä 2019 solmittuun sopimukseen, johon liittyviä lisenssituottoja kirjattiin Aasian-Tyynenmeren alueella kolmannella neljänneksellä.