Microsoft on ilmoittanut blogissaan sunnuntaina, että se käy keskusteluja nuorten suosiman videopalvelun TikTokin ostamisesta Yhdysvalloissa.

”Microsoftin toimitusjohtajan Satya Nadellan ja presidentti Donald J. Trumpin välisen keskustelun jälkeen Microsoft on valmis jatkamaan neuvotteluja TikTokin ostamisesta Yhdysvalloissa”, Microsoft kertoo.

Microsoft aikoo toteuttaa neuvottelut TikTokin omistajan Bytedancen kanssa nopeasti. Neuvottelut on tarkoitus saada päätökseensä viimeistään 15. syyskuuta, CNBC kertoo.

Reutersin mukaan aikarajan on asettanut presidentti Donald Trump. Trump antoi Microsoftille mahdollisuuden neuvotella TikTok-kaupoista sillä ehdolla, että se pystyy saamaan kaupan aikaan 45:ssä päivässä.

Trumpin hallinto on aiemmin ilmoittanut pitävänsä kiinalaisomisteista TikTokia uhkana Yhdysvaltojen kansalliselle turvallisuudelle. Perjantaina Trump sanoi New York Timesin mukaan, että TikTokin suhteen on meneillään ”parikin operaatiota”, joista yksi on sovelluksen kieltäminen.

Sovelluksen kieltäminen Yhdysvalloissa olisi suuri suru maan TikTok-käyttäjille. Forbesin mukaan TikTokilla on maailmanlaajuisesti noin 800 miljoonaa aktiivista käyttäjää, joista noin 70 miljoonaa käyttäjää on Yhdysvalloissa.

Microsoft kertoo ottavansa Trumpin huolenaiheet vakavasti. Yhtiö on sitoutunut tekemään TikTokille täydellisen turvallisuuskatsauksen ja tarjoamaan Yhdysvalloille ja maan vativarainministeriölle ”taloudellisia etuja”.

ByteDancen sijoittajat ovat määrittäneet sovelluksen noin 50 miljardin dollarin arvoiseksi.

Päivitetty 3.8.2020 klo. 12.48: Lisätty maininta Trumpin asettamasta aikarajasta.