”Toivon maltillisesti käyttäytyvän Joe Bidenin tuovan politiikkaan tiettyä arvokkuutta ja stabiiliutta. Vaikka Donald Trumpin aikakautta ei kai voi kuvailla mitenkään täysin epäonnistuneeksi, hänen tempoileva käyttäytymisensä aiheutti jännitteitä. Työssäni Bidenin presidenttiys näkyy varmasti siinä, että pääsemme uutisissa kertomaan enemmän faktoja Yhdysvalloista ja vähemmän presidentin omia ajatuksia sekä henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja. Historian ensimmäisenä naisena Yhdysvaltain varapresidenttinä Kamala Harrisilla on mahdollisuus vaikuttaa naisiin ympäri maailman esikuvana ja roolimallina.”

Kirsi Alm-Siira, Uutisankkuri ja toimittaja

MTV Uutiset

”Uskoisin, että isossa kuvassa päästään pois negatiivisuudesta. Viimeisimmät vuodet keskustelua on käyty eri puolilla maailmaa valitettavan paljon negaation kautta. Se on vienyt paljon energiaa. Olisi hieno asia, mikäli sama energia saataisiin nyt valjastettua positiivisuuteen. Ytimekkäästi sanottuna ajatellaan muita, eikä vain käännetä katsetta omaan napaan. Odotan myös, että ympäristöön liittyvät päätökset järkevöityvät ja Yhdysvallat liittyy takaisin osaksi Pariisin ilmastosopimusta. ”

Tommi Kortesniemi, Luova johtaja ja perustajaosakas

Sherpa

”En voi kieltää, ettenkö olisi iloinnut vaalien tuloksesta. Trumpin käytös on minusta ollut sietämätöntä. Iloani ei vähennä kohdalleen osunut veto Bidenin valinnan puolesta. Suomen talouteen presidentin vaihtumisen suorat vaikutukset ovat käsittääkseni pienet, vaikka pörssikurssit heilahtelevatkin. Toivon kuitenkin, että tietynlainen ’normaali järjestys’ palaa kansainväliseen politiikkaan ja USA esimerkiksi saadaan takaisin Pariisin ilmastosopimukseen ja WHO:n toimintaan.”

Panu Laaksonen, Toimitusjohtaja

Ida Fram

”Odotukset ovat kovat, mutta pessimisti ei pety. Erityisesti median valta portinvartijoina korostui vaalien aikana ja jatkuu läpi Bidenin kauden. Trump teki tahtomattaan ­mediasta suuren. Tällä on vaikutuksensa siihen, mitä sosiaalisen ja perinteisen median jäteiltä odotetaan. Tämä heijastuu myös yrityskenttään, viestintään ja markkinointiin. Ilmastoystävällisten teknologioiden ja biotalouden saralla aukeaa suomalaisyrityksille iso bisnespotentiaali, kun se vain osataan kaupallistaa oikein.”

Maria Vaismaa, Viestintäjohtaja

Miltton Group