Helenin johtoryhmä vahvistuu syyskuussa Anu-Elina Hintsan aloittaessa myynnistä ja asiakaspalvelusta vastaavana johtajana.

Hintsalla on yli 15 vuoden kokemus strategisista tehtävistä useilla toimialoilla. Viimeksi Hintsa on työskennellyt osana Realia Groupin johtoryhmää, jossa hän vastasi Huoneistokeskuksen ja SKV Kiinteistönvälityksen liiketoiminnoista.

Hintsa toteaa, että Helenin lupaus olla markkinoiden asiakaskeskeisin energiayhtiö on innostava ja tekee tulevasta tehtävästä mielenkiintoisen.

”Myynti on asiakkaan ymmärtämistä ja ratkaisujen sovittamista hänen tarpeisiinsa. Helenin brändi ja asiakkaiden luottamus ovat voimavara, jolle rakennamme myös jatkossa.”

”Nämä yhdistettynä yli 100 vuoden kokemukseen energiasta ja uusiutuvan energian mahdollisuuksiin, tekee Helenistä todella mielenkiintoisen yhtiön”, Hintsa toteaa tiedotteessa.

Ennen Realia Groupin liiketoimintajohto-, strategia- ja markkinointitehtäviä Hintsa on vastannut Nokian älypuhelimien tuotemarkkinoinnista ja lanseerauksista sekä toiminut Boston Consulting Groupilla konsulttina ja Goldman Sachsilla analyytikkona.

Helenin toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström korostaa myynnin ja asiakaspalvelun tärkeyttä yrityksen strategisten tavoitteiden saavuttamisessa.

”Helenissä on yli puoli miljoonaa asiakkuutta ja palvelujen piirissä jopa 1,7 miljoonaa suomalaista. Anu-Elina vahvistaa osaamista, jota tarvitsemme matkalla uudelle energia-aikakaudelle. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme toimialan paras asiakaskokemus”, Weckström sanoo.

Helen Oy teki vuonna 2019 noin 791,6 miljoonan euron liikevaihdon. Tilikauden tulos oli 77,9 miljoonaa euroa.

Helen ilmoitti maanantaina yrityksen liikevoiton laskeneen huhti–kesäkuussa 13 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Vuosineljänneksen liikevoitto oli 22 miljoonaa euroa.

Myös yrityksen liikevaihto laski samalla ajanjaksolla 216 miljoonasta eurosta 210 miljoonaan euroon. Helenin mukaan tuloskehityksen taustalla ovat alkuvuoden tavanomaista lämpimämpi sää, koronapandemia sekä erittäin hyvä vesivoimatilanne.