Hakukoneet

M&M 17.11.2016 17:02

Mobiili ensin – Googlen isoon muutokseen ehtii vielä varautua

Google tekee mobiili-indeksistä ensisijaisen indeksin.

Google on käynnistänyt päivityksen, jonka jälkeen mobiili-indeksistä tulee ensisijainen indeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Googlen hakutulosten järjestykseen vaikuttaa tulevaisuudessa mobiiliversio desktop-version sijasta. Google kertoi asiasta blogissaan viime viikolla.

Googlen mukaan se siirtyy mobiili-indeksiin vähitellen. Lähikuukaudet se testaa muutoksen vaikutuksia. Google antaa blogissaan ohjeet siihen, kuinka yritykset voivat valmistautua mobiili-indeksiin.

"Jos olet rakentamassa mobiiliversiota saitistasi, pidä mielessä, että toimiva desktop-versio voi olla parempi kuin rikkinäinen tai keskeneräinen mobiiliversio", Google kirjoittaa. Sen mukaan mobiiliversio kannattaa lanseerata vasta sitten, kun se on valmis.

Google perustelee muutosta sillä, että yli puolet Googlen hauista tehdään mobiililaitteilla, mutta saa tulokset desktop-versioiden sisällön perusteella. Tämä ei anna mobiilin käyttäjille todellista kuvaa sisällöstä.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että yritykset alkavat tippua Google-hauissa, jos niillä ei ole mobiililaitteissa toimivaa verkkosivua. Tällöin verkkosivujen näkyvyys vähenee Googlen hauissa, mikä saattaa vähentää sivuston liikennettä. Muutoksesta kärsivät esimerkiksi verkossa kauppaa tekevät yritykset, joilla ei ole mobiiliversiota.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Brändien arvostus 2018

11.12.2018 08:02

Suomalaiset arvostavat Iskua ja Askoa

Myös huonekaluliikebrändien arvostusta selvittänyt M&M:n ja Taloustutkimuksen Brändien arvostus 2018 -tutkimus julkaistiin lokakuussa.