Suomalainen metalliyhtye Mokoma tuo yhdessä Saimaa Brewing Companyn kanssa markkinoille Suomen ensimmäisen alkoholittoman bändioluen. Mokoma on lähtöisin Saimaan rannalla sijaitsevasta Lappeenrannasta.

"Jossain vaiheessa huomasin, että useimmiten ostoskoriin osuu Saimaa Brewing Companyn tölkki. Ajatus Mokoman alkoholittomasta oluesta oli elänyt keikkabussissa pitkään, joten yhteistyöhön ryhtyminen oli selviö! Laadukasta tekemistä Saimaan rannalta, yhdistää meitä hienosti”, sanoo Mokoman rumpali Janne Hyrkäs tiedotteessa.

”Yhtyeemme on ollut monessa asiassa edelläkävijä, ja oli luontevaa että tuomme bändikaljojen valikoimaan kenties ensimmäisenä maailmassa myös alkoholittoman vaihtoehdon", hän sanoo.

Saimaa Brewing Company iloitsee yhteistyömahdollisuudesta metallibändin kanssa.

”Erityisen merkittävän projektista tekee se, että julkaisemme rockkulttuurin stereotypioita rikkoen alkoholittoman oluen. Olemme panostaneet alkoholittomien oluiden tuotekehitykseen, ja on hienoa, että Mokoma on uskonut meille tehtäväksi bändiä edustavan oluen”, sanoo Saimaa Brewing Companyn tuotantopäällikkö Jenni Kehusmaa.

Mokoman Alcohol free beer 0,3% lanseerataan virallisesti helmikuun lopulla, kun Mokoma julkaisee uuden Ihmissokkelo-albuminsa ja lähtee koko Suomen kattavalle klubikiertueelle.