Ohion yliopiston tutkimukseen osallistui 269 opiskelijaa, jotka käyttivät puhelimessaan vähintään yhtä deittisovellusta. Ne opiskelijat, jotka kertoivat esimerkiksi myöhästyneensä luennolta tai töistä vielä yhden "mätsin" saadakseen, raportoivat myös olevansa yksinäisiä ja kärsivänsä sosiaalisesta jännityksestä.

Lähes pakonomaisesti Tinder ja muita deittisovelluksia räpläävät ihmiset kertoivat itseluottamuksensa olevan virtuaalimaailmassa huomattavasti paremmalla tasolla kuin aidoissa kohtaamisissa toisten ihmisten kanssa. Deittisovelluksista haetaan siis hyväksyntää, jota ei koeta reaalimaailmassa. Todellisuudessa käy kuitenkin päinvastoin, jatkuva kelpaamattomuus deittisovelluksissa johtaa entistä pahempaan oloon.

MIT Technology reviewin mukaan ongelmaa yritetään purkaa monin eri tavoin. Jotkin deittisovellukset yrittävät yhdistää toisilleen sopivia pareja tekoälyn avulla – toisaalta tarjolla on myös aiempaa enemmän palveluita, joissa parituksen hoitaa ohjelmiston sijasta oikea ihminen.

Deittisovellukset tuskin ovat katoamassa minnekään. Tutkimusta johtanut Katy Coduto kuitenkin muistuttaa pitämään pään kylmänä niitä käyttäessä. Aikaa pyyhkimiseen ei kannata uhrata liikaa, ja odotukset elämänkumppanin löytymisen suhteen kannattaa pitää maltillisina. Kannattaa myös muistaa, että palveluita pyörittävät yritykset, joiden pohjimmainen tarkoitus on tuottaa omistajilleen rahaa – ei tehdä ihmisistä onnellisia.

Tuoreet tulokset ovat valitettavan samankaltaisia äskettäin julkistetun sosiaalisen median ja itsemurhan välistä yhteyttä kartoittaneen tutkimuksen kanssa. Eipä siis ihme, että äskettäin Yhdysvalloissa tehtiin lakialoite, joka vaatii erilaisia rajoituksia sosiaalisen median käytölle. Coduto toteaa, että samankaltaisia rajoituksia pitäisi miettiä myös deittisovelluksille.